THY mavi kabinli uçakları teslim alıyor

Türk Hava Yolları (THY) Boeing firmasından sipariş ettiği 20 adet Boeing 737-800 ve 15 adet...

Türk Hava Yolları (THY) Boeing firmasından sipariş ettiği 20 adet Boeing 737-800 ve 15 adet Boeing 737-900ER modeli uçakları filosuna eklemeye hazırlanıyor.
Yeni nesil “Sky Interior” (gökyüzü) kabin konseptine sahip uçakların ilk dördü, Kasım ve Aralık aylarında teslim alınacak. Yüksek kaliteli yeni kabin tasarımı ile aydınlatma, gökyüzü hissini uyandıran yumuşak mavi tonda olacak. Kabin yan duvarları, geniş pencere oyuklarıyla daha geniş görüş açısı sunup, yolcuların uçuş keyfini arttıracak.
Boeing 737'lerin yeni baş üstü dolapları daha geniş bagaj imkanı sağlarken, az yer kaplayarak kabinde daha ferah bir ortam oluşturacak.
Sipariş verilen uçakların tamamı tamamının teslimatı 2015 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

Reklam
Reklam

HEDEF EN MODERN FİLO
Türk Hava Yolları, halihazırda devam eden filo genişletme ve yenileme çalışmaları doğrultusunda; 737-800 uçakları Boeing’in Seattle’daki merkezinden, Boeing 737-900ER uçakları ise PATS firmasının Georgetown/Delaware tesislerinde standart menzilini arttıracak iki adet ilave yakıt tankının takılmasından sonra teslim alınacak.
THY, 900ER uçaklarını çoğunlukla Afrika ülkelerine yapılacak uçuşlarda kullanmayı planlanıyor. Uzun menzilde kullanılacak olması sebebiyle koltuk aralıkları THY’nin diğer yeni dar gövdeli uçaklarından, business sınıfında 20 santimetre, ekonomi sınıfında ise 7.5 ile 10 santimetre daha geniş tutuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz