THY: Temel Kotil Grevinin Başında, Yönetimde Kriz Yok

Türk Hava Yolları (THY), Genel Müdür Temel Kotil’in yaptığı ‘kırmızı ruj’ açıklaması sebebiyle yönetim kurulu...

Türk Hava Yolları (THY), Genel Müdür Temel Kotil’in yaptığı ‘kırmızı ruj’ açıklaması sebebiyle yönetim kurulu kararı ile izne çıkarılmak istendiği yönündeki haberler yalanlandı. Yazılı açıklamada, “Temel Kotil, babasının rahatsızlığı sebebiyle talep ettiği iznini, Hava-İş Sendikası’yla yürütülen Toplu İş Sözleşmesi’nde gelinen süreç nedeniyle önümüzdeki haftaya ertelemiştir.” denildi.

Temel Kotil’in özellikle grev ve 305 işçinin geri alınması ile hosteslerin kullandığı ruj konularında Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile görüş ayrılığına düştüğü, bu sebeple Kotil'in ücretli izne çıkarıldığı şeklinde haberler yayınlanmıştı.

Reklam
Reklam

'THY yönetiminde kriz' şeklinde yayınlanan haberler THY tarafından yalanlandı. THY Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Temel Kotil, babasının rahatsızlığı sebebiyle talep ettiği iznini, Hava-İş Sendikası’yla yürütülen Toplu İş Sözleşmesi’nde gelinen süreç nedeniyle önümüzdeki haftaya ertelemiştir. Konunun bazı basın yayın organlarında yönetim krizi olarak değerlendirilmesi gerçeği yansıtmamaktadır. Türk Hava Yolları yönetiminde herhangi bir anlaşmazlık söz konusu değildir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz