THY uçağı, acil iniş yaptı

FRANKFURT (İHA) - İstanbul-Frankfurt seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye acil iniş yaptı.

Frankfurt'ta bekleyen yolcu yakınları, uçağın gecikmesi üzerine yakınlarının Budapeşte'de bekletildiğini öğrendi. TK 1597 sefer sayılı uçağın, bomba ihbarı üzerine saat 22.15 sıralarında Budapeşte'nin Feri Hegy Havalimanı'na zorunlu iniş yaptığını belirten yolcu yakınları, yolcuların tahliye edildiğini ve uçakta bomba araması yapıldığını kaydettiler. Havalimanında itfaiye araçları ve ambulansların da hazır bekletildiği bildirildi. Yolcular halen Budapeşte'de bekletilirken, yolcu yakınları uçağın birkaç saat gecikmeli olarak Frankfurt'a gelmesini bekliyor.

Reklam
Reklam

Bu arada, İstanbul'dan Frankfurt'a gelirken bomba ihbarı nedeniyle Budapeşte'ye inen Lufthansa Hava Yolları'na ait uçak da yapılan aramanın ardından gecikmeli olarak Frankfurt'a vardı. Yolculara endişelenmemeleri için teknik arıza nedeniyle iniş yapılacağının söylendiği, bomba ihbarı olduğunun ise uçak tahliye edildikten sonra açıklandığı öğrenildi. Endişeli bekleyiş sonunda yakınlarına kavuşan yolcular, korktuklarını ifade ederek olaya tepki gösterdiler. Uçağın saat 15.15'ten 19.15'e kadar havaalanında bekletildiğini belirten yolcular, terörizmle mücadele sürdükçe böyle olaylarla karşı karşıya kalınabileceğini ifade ettiler.

Uçakta, Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) eski milletvekillerinden Ozan Ceyhun'un da bulunduğu öğrenildi.