THY uçağında bomba paniği!

Lefkoşa-İstanbul seferini gerçekleştiren uçakta bulunan not polisi alarma geçirdi.

Beraberinde 106 yolcusu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Ercan Havalimanı'ndan akşam saatlerinde kalkış yapan THY'nin TK 5407 sefer sayılı Airbus A 319 tipi İstanbul uçağının yolcu koltuğunda kabin memurları üzerinde el yazısıyla "Uçakta bomba var, 45 dakika sonra patlayacak" yazılı bir not buldular.

Kabin memurları durumu vakit kaybetmeden pilota bildirdiler. Bunun üzerine pilot yetkililerle irtibata geçerek durumu bildirdi. Notun bilgisinin alınması üzerine uçağa iniş önceliği tanınarak uçak saat 20:13 de Atatürk Havalimanı'na indirildi ve güvenli bir alana alındı.

Reklam
Reklam

[**

**](https://www.mynet.com/seda-sayanucakta-herkes-panik-icindeydi-110100548970)

[THY uçağında bomba paniği!](https://www.mynet.com/thy-ucaginda-bomba-panigi-2692474-myvideo "THY uçağında bomba paniği!") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video") **YOLCULARIN EL YAZISI ALINDI** Bomba notu bırakılan uçaktaki yolcular arasından Seda Sayan ve sevgilisi Atilla Atay'ın da olduğu öğrenildi. Yolcular aşağıya indirildikten sonra uçakta arama yapmak üzere bomba imha ekipleri görevlendirildi. Ayrıca uçak çevresinde itfaiye ekipleri ve sağlık ekipleri de hazır bekletildi. Bomba imha uzmanları bomba dedektör köpekleri ile uçakta arama yaptı. Yolcuların ise bulunan nottaki yazı ile karşılaştırılması için el yazıları alındı. Aramalar sonucunda ihbarın asılsız çıktığı ortaya çıkarken notu hangi yolcunun bıraktığı araştırılıyor .