THY'de cenaze skandalı

ERZURUM (İHA) - Erzurum'un Tekman İlçesi'nde, Almanya'da kalp krizi sonucu ölen yakınlarının cenazesini bekleyen Güner ailesi, defin öncesi Bosnalı bir vatandaşın cenazesiyle karşılaşınca şok oldu.

Edinilen bilgilere göre, Erzurum'un Tekman İlçesi'ne bağlı Körsu Köyü'nde ikamet eden Mehmet Güler, Almanya'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güner'in cenazesi, Almanya'dan uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi. Burada yaşanan karışıklık sonrasında Bosna'ya gidecek bir cenaze yanlışlıkla Erzurum'a

Reklam
Reklam

gönderildi.

Erzurum'da gurbetçi Güner'in yakınları cenazeyi Erzurum Havaalanı'nda dün teslim aldı. Mehmet Güner'in cenazesi, ambulansla Tekman'a bağlı Körsu Köyü'ne götürüldü. Köyde defin sırasında cenazenin kendi cenazeleri olmadığını fark eden Güner ailesi, şok oldu. Bunun üzerine tekrar cenazeyi Erzurum'a getiren aile, Bosnalı'nın cenazesini ise Erzurum'da Palandöken Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Burada 1 gün bekleyen cenaze, bugün Erzurum Havaalanı'nda THY'nin 16.00 uçağı ile tekrar İstanbul'a gönderildi. Bu arada Bosna'ya yanlışlıkla giden cenaze ise aynı uçakla Erzurum'a getirilerek yakınlarına teslim edildi.

Erzurum'a THY'ye ait uçakla getirilen gurbetçi Güner'in yakınları bu kez akrabalarının yüzüne baktıktan sonra defnedilmek üzere köye götürdü.