THY'den pilot-kule görüşmesine inceleme

Pilotla kule arasındaki ilginç konuşma basına yansımıştı...

Türk Hava Yolları (THY), basına yansıyan Atatürk Havalimanı hava trafik kontrol kulesi ile inişte öncelik isteyen THY pilotu arasında geçen konuşmalarla ilgili inceleme başlattı.
THY Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında yayınlanan ''THY pilotuyla kule arasında ilginç konuşma'' başlıklı haberlerde yer alan iddialarla ilgili THY Genel Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, ''Yapılacak incelemede, haberlerde iddia edilen konuşmaların gerçek olup olmadığı araştırılacak, ortaklığımıza ait bir uçuş ise elde edilecek veriler uçuş emniyeti açısından değerlendirilerek gereği yapılacaktır'' denildi. Basında yer alan haberlerde, THY'nin Bükreş-İstanbul seferini yapan uçağı Atatürk Havalimanı'na iniş için alçaldığı sırada pilot ile kulede görevli kontrolör arasında geçen konuşmalar yer alıyor. Bu arada konuşmaların bir ay önce değil, bir yıl önce yapıldığı belirtildi.
**"BEN SİZİN GÜZEL KARDEŞİNİZ DEĞİLİM"**
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda hava trafik kontrolörü ile Türk Hava Yolları'nın iniş için alçalan Bükreş-İstanbul uçağının pilotu arasındaki ilginç konuşmada, pilotun, "10 dakika içinde inmemiz gerekiyor, yakıtımız yok. Güzel kardeşim daha ne söyleyelim, yakıtım bu diyorum. Anlamıyor musunuz 9 dakika içinde emergency yakıta düşüyorum, söylemek istediğim bu" şeklindeki sözlerine, hava trafik kontrolörü, "Efendim ben 'emergency deklare ediyorum' cümlesini bekliyorum sizden. Emergency yakıt ayrı bir şey efendim. Ben de sizin güzel kardeşiniz değilim bu arada" diye cevap vermişti.