THY’nin Kabin Amiri: İşten Atıldığımı Hastanede Öğrendim

Türk Hava Yolları (THY) tarafından iş yavaşlatma eylemine katıldığı gerekçesiyle işten atılan Kabin Amiri Gamze...

Türk Hava Yolları (THY) tarafından iş yavaşlatma eylemine katıldığı gerekçesiyle işten atılan Kabin Amiri Gamze Tanak, ameliyat sonrası hastanede tedavi olurken, işine son verildiğini söyledi. THY’de 5 yıllık kabin memuru ise görevli olarak gittiği Manchester’da işten atıldığını, mesajın uçuş sırasında atıldığını kaydetti.

Hava-İş tarafından düzenlenen eyleme katıldığı gerekçesiyle işten çıkarılanlar yaşadıklarını anlattı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminali önündeki protesto eylemine köpeği ile katılan THY’de 15 yıldır görevli Kabin Amiri Gamze Tanak, hastanede tedavi görürken işten atıldığını söyledi. Ameliyatı olduğunu, sonrasında hastanede tedavi olurken işine son verildiğinin altını çizen Tanak, “Ameliyatın ardından 4 gün yatışım vardı. Hastaneden çıktıktan sonra raporumu getirdim fakat konuyla ilgili muhatap bulamadım. Raporumu onaylatmaya geldiğimde karşımda derdimi anlatacağım birisi yoktu. Hukuki işlemlere başvuracağız. Karşımızda derdimizi anlatacak kimse olmayınca hukuki alanda hakkımızı arayacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

'İZİNLİ GÜNÜMDE SENDİKANIN YANINDA YER ALDIM DİYE İŞTEN ATILDIM'

Yusuf Algül ise izinli gününde sendikanın açıklaması için geldiğini ifade etti. Herhangi bir iş yavaşlatmasının mümkün olmadığını kaydeden Algül, izinli olmasına rağmen eyleme katıldığı gerekçesiyle işten atıldığını dile getirdi. Algül, “Boş günüm olduğu için bende sendikanın açıklamalarını dinlemeye geldim. Daha sonra kabin amirliği eğitimine katıldım. Ayın 4’ünde uçuşuma gittim. Ayın dördünde Manchester’e ucuşuna gittim. İndiğimde telefonumu açtım ve bana iş akitimin fesih edildiğini öğrendim. Aslında neden atıldığımı ben de bilmiyorum. Tahmini olarak 29’unda burada olmamdan dolayı kamera kayıtlarına bakarak çıkarıldığımı düşünüyorum. Boş gününde sendikanın açıklaması sırasında burada bulunanların çoğunun çıkarıldığını öğrendim." diye konuştu.

İş akitinin fesih edildiğinde şaka olduğunu sandığını ifade eden Algül, "O gün boş günümdü. Böyle bir şey mümkün değildi. Bir arkadaşımın şaka yaptığını sandım. Fakat sonrasında bunun şaka olmadığını öğrendim." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz