THY'ye ilk kargo uçağı

İSTANBUL (İHA) - Türk Hava Yolları'nın filosuna katılacak olan ilk kargo uçağının tanıtımı, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Unakıtan yaptığı konuşmada THY personeline, "THY artık özelleşiyor, devlet memuru gibi yan gelip yatmayın, uçaklar kendi malınızmış gibi çalışın" diye seslendi.

THY filosuna dahil olan ilk kargo uçağının tanıtımı, Atatürk Havalimanı 2. Teknik Bakım Hangarı'nda gerçekleştirildi. Tanıtım toplanıtsına Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanı sıra, THY Genel Müdürü Abdurrahman Gündoğdu ve THY personeli katıldı. Konuşma yapan Gündoğdu, tek kargo uçağıyla uçuşlara başladıklarını belirterek, "Şu anda tek uçakla hizmet vereceğiz. Yeni uçaklar da alarak, veya şu an elimizdeki uçakları da kargo tipine çevirerek kullanmaya başlayacağız. Kargo uçuş ağını daha da genişleterek Paris, Bakü, Dubai gibi pek çok noktaya da sefer düzenleyeceğiz. Yolcu uçaklarının kargo kapasitesini kullanarak 28 iç ve 75 dış noktaya kargo taşıması gerçekleştirilecek" dedi.

Reklam
Reklam

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise, THY'nin özelleşeceğini belirterek, "THY de artık özelleştirme kapsamına girdi. THY artık özelleşiyor, devlet memuru gibi yan gelip yatmayın, uçaklar kendi malınızmış gibi çalışın. THY, şu anda halka arz edildi. Bu, yarın öbür gün sizin olacak" diye konuştu. Bakan Unakıtan, kısa konuşmasının ardından uçağı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Airbus A 310 tipi kargo uçağı, 40 ton kapasiteli. Turkish Cargo ilk etapta Franfurt, Londra, Tel Aviv, Madrid, Hindistan'a tarifeli kargo seferleri düzenleyecek.

Uzakdoğu'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Ortadoğu'ya ve Afrika'ya İSO 9001:2000 kalite standardına uygun, kaliteli, hızlı ve güvenli hava kargo hizmeti vermekte olan Turkish Cargo, Avrupa, Ortadoğu, bağımsız devletler topluluğu ve Afrika ülkelerine daha fazla kapasite sunarak pazar payını daha da artırmayı hedefliyor. Kargo carter taleplerinin de karşılandığı bildirildi.