TIA 2012 Türkiye’de Muhteşem Final

TRIUMPH’tan geçn tasarımcılara destek

Dünyanın önde gelen iç giyim markası Triumph’un genç tasarımcıların hayallerini gerçekleştirmek için düzenlediği Triumph Inspiration Award 2012 Türkiye finali 25 Nisan 2012 tarihinde Mövenpick İstanbul Otel’de gerceklestirildi. Moda ve tasarım dünyasından seçkin konukların katıldığı organizasyonda ‘Naif ve Çekici’ isimli tasarımı ile birinci olan Sema ÇAĞLAR,Türkiye’yi Ekim ayında Shangay’da yapılacak olan uluslararası finalde temsil etme şansını yakalarken, ‘Yeniden Doğuş’ ile Kardelen Erçelik ikinci, ‘Soul Skin’ ile Meltem Bakan üçüncü oldu.

Reklam
Reklam

Genç tasarımcıların eserlerinin yanı sıra finalde, Triumph’un ilkbahar yaz 2012 koleksiyonundan örneklerinde yeraldığı bir de defile gerçekleştirildi.

Türkiye’nin geçen yıl ilk kez katıldığı yarışmada, Marmara Üniversitesi’nden Nurten Yüksel, “Hezarfen” adlı eseriyle 37 ülke ve 2.100 tasarımcı arasından dünya ikincisi seçilerek bizleri gururlandırmıştı. Triumph Inspiration Award 2012 Türkiye finalini kazanan Sema Çağlar, Ekim ayında Shangay’daki dünya finalinde yarışacak. Dünyanın seçkin modacılarının da yeraldığı uluslararası final jurisinin seçtiği dünya birincisinin tasarımı ise Triumph tarafından üretilip tasarımcının kendi adıyla tüm dünyada satışa sunulacak.

Geçen yılki başarıya dikkat çeken Triumph Türkiye Genel Müdürü Ejder Aydoğdu, “Triumph’un genç tasarımcıları desteklemek için gerçekleştirdiği TIA’ya geçen yıl ilk kez katıldığımız yarışmada, büyük bir başarı elde ederek dünya ikincisi olduk. Dünya ikinciliği bu yılki hedefimizi büyüttü, dünya birinciliği için yarışacağız. Sema Çağlar, finalde ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor ve kendisine başarılar diliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yarışmanın Türkiye jürisinde fotoğraf sanatçısı Tamer Yılmaz, Moda Tasarımcısi Deniz Mercan, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dilek Alpan, Marmara Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Biret Tavman, Vogue Türkiye Yayın Koordinatörü Özge Sarıkadılar ve Triumph Türkiye Genel Müdürü Ejder Aydoğdu yer aldı.

Triumph Inspiration Award 2012 ile genç tasarımcıları en yaratıcı iç giyim tasarımlarını hayata geciren Triumph, onlara aynı zamanda yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Bir yandan dünyadaki trendleri yakından inceleme fırsatı sunarken, diğer yandan uluslararası bir marka için tasarım yapma deneyimi yaşatıyor.

Yarışmaya ilişkin detaylı bilgiye; http://www.triumph-inspiration-award.com/ adresinden ulaşılabilinir.