Tıbbi Cihaz Üreticileri Ve Tedarikçileri Kongresi

İZMİR (A.A) - Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Türkiye'nin önceden yurt dışına hasta gönderen bir ülke olduğunu belirterek, "Oraya da

İZMİR (A.A) - Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Türkiye'nin önceden yurt dışına hasta gönderen bir ülke olduğunu belirterek, "Oraya da parası olanlar gidiyordu, fakir fukara gidemiyordu. Şimdi yüz binlerce insanı Türkiye'ye getirip tedavi ediyoruz. Sağlık turizminde inanılmaz bir fırsat yakaladık" dedi.

Tıbbi Cihaz Üreticileri ve Tedarikçileri Kongresi'nin Çeşme ilçesindeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yürüdüğünü, sağlık alanında ülkenin AB ve dünya standartlarını çoktan geçtiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Sağlıkta "devrim" niteliğinde dönüşüm gerçekleştirildiğine, Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'yi "rol model" olarak takdim ettiğine dikkati çeken Kafkas, "10 yıl önceki halimizi düşünürsek nerelerden nerelere gelmişiz" dedi.

-"Tıbbi cihazda daha yolun çok başındayız"-

Türkiye'de tıbbi cihaz alanında 2-3 milyar dolarlık pasta bulunduğunu, ülkenin bu alanda yüzde 90 dışa bağımlı kaldığını ifade eden Kafkas, şöyle konuştu:

"Tıbbi cihazda daha yolun çok başındayız. Bu sektörde de yerli üretimin artırılması gerek. Bakanlık olarak sektörün ayakta durması, gelişmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye, destek vermeye hazırız. Sektöre ciddi teşvikler geldi. Bu teşviklerden yararlanılmalı ve sektör büyütülmeli.

Düne kadar yurt dışına hasta gönderen bir ülkeydik. Oraya da parası olanlar gidiyordu, fakir fukara gidemiyordu. Şimdi yüz binlerce insanı Türkiye'ye getirip tedavi ediyoruz. Sağlık turizminde inanılmaz bir fırsat yakaladık. Cari açık problemine büyük katkımız olacağını düşünüyorum."

Agah Kafkas, Kamu Hastaneleri Birliği'nin kuruluyor olmasından kimsenin tedirgin olmaması gerektiğini, AB standartlarındaki hizmetleri sürdürülebilir kılma hedefinde olduklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Kongre kapsamında "EXPO 2020, Sağlık Turizmi ve Sektörümüze Etkileri" konulu panel düzenlendi..

Bu yıl ilk kez uluslararası katılıma açık olan kongre, 30 Eylül'de sona erecek.

Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: