"Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği"kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

İhsaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" kursunu başarıyla

İhsaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" kursunu başarıyla tamamlayan 78 çiftçiye, sertifikaları verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, yaptığı konuşmada, 104 saatlik kursta İhsaniye İlçe Müdürlüğünde görevli elamanların öğretici olarak görev aldıklarını bildirdi.

Hububat tarımına alternatif olabilecek ve getirisi daha yüksek olan ürünleri Afyonkarahisar'da tanıtmak, aynı zamanda sözleşmeli üretim modelini benimsetmek ve örneklerini göstermek amacıyla bu tür kurslar düzenlediklerini ifade eden Arap, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Kursa toplam 82 çiftçimiz katıldı ve kurs sonunda 78 çiftçimize sertifika verdik. Çiftçilerimizin kursa göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı memnuniyetlerini belirttiler ve diğer tarımsal konularda da talepleri olduğunu söylediler. Bu nedenle bu kurstan sonra damla sulama, arıcılık gibi konularda da kurslar düzenleyeceğiz."

Konuşmaların ardından çiftçilere sertifikaları verildi.

Muhabir: Burak Aydın / Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: