Ticaret İl Müdürü Alaaddin Fırat Görevine Başladı

Ticaret İl Müdürü Alaaddin Fırat görevine başladı.

Ticaret İl Müdürü Alaaddin Fırat görevine başladı.

15 Kasım 2012 tarihinde İç Ticaret Genel Müdürlüğü Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün görevlerini ifa etmek üzere kurularak faaliyetlerine başlayan Ticaret İl Müdürlüğü'ne Alaaddin Fırat atandı.

Tüketicilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapacak olan Ticaret İl Müdürlüğü, satıcı ve sağlayıcılar nezdinde gerekli denetimleri yaparak İl Müdürlüğü bünyesinde kurulu bulunan Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti ile tüketicilerin sorunlarına çözün aranacak.

Reklam
Reklam

Ticaret Müdürlüğü ayrıca yapı kooperatifleri hariç kooperatifler ile esnaf sanatkarlarla ilgili iş ve işlemlere bakacak.

Hal kompleksinde bulunan esnaf ile hal kompleksi dışındaki üretici örgütleri, sanayici, ihracatçı, sanayici, üretici, ithalatçı, tüccar, perakendeci, pazarcı ve depocuların kayıtlarının yapılmaya başlandığı ve kanunla ilgili iş ve işlemlerin yerine getirildiği de belirtildi.

Muhabir: Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz