Ticaret Sicilinde 137 Firma Mersis'e Geçti

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 18 Mart 2013 tarihinden itibaren yeni kurulan şirketlerin ticaret sicil kayıtları MERSİS...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 18 Mart 2013 tarihinden itibaren yeni kurulan şirketlerin ticaret sicil kayıtları MERSİS üzerinden yapılmaya başlarken, mevcut firmalar da MERSİS'e aktarılmaya başlanmıştı.

Ticaret sicil kayıtlarında müracaatlar 18 Mart 2013 tarihinden sonra internet üzerinden yapılmaya başlamıştı. Tekirdağ'da MERSİS (Merkezi Sicil Sistemi) kapsamına geçen ilk Ticaret Sicil Müdürlüğü ise Çerkezköy Ticaret ve Sicil Müdürlüğü olmuştu. Çerkezköy Ticaret ve Sicil Müdürlüğü, ÇTSO internet sitesinden yaptığı uyarıyla yeni kurulan firmaların MERSİS üzerinden işlemlerini yaptırmak zorunda olduğu gibi mevcut firmalarında MERSİS sistemine aktarıldığını duyurarak, firma yetkililerinden e-imza almaları istedi. Çerkezköy'de MERSİS'e geçerek e-imza alması gereken toplam 2 bin 400 firma bulunurken, bunların tamamının 2014 yılına kadar yeni sisteme geçmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Artık ticaret sicil kaydı almak isteyen şirket ve firmalar ilk başvurularını MERSİS üzerinden yapıyor. İlk kez kayıt yaptıracak olan söz konusu firma ve şirketler mersis.gumrukticaret.gov.tr adresine başvuru yaparak kayıt yaptırıyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicil Müdürlüğü Ticaret Sicil Müdür Yardımcısı Nurten Uzun, bugüne kadar 137 firmanın MERSİS'e geçiş yaptığını söyledi. Uzun, "Yeni kurulan firmalar zaten MERSİS üzerinden kayıt yaptırıyor. Mevcut firmalardan ise bugüne kadar 137'si MERSİS'e geçti."dedi.

ÇTSO Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 18 Mart 2013 tarihi itibariyle kuruluş, şube açılış, merkez nakli gibi ticaret sicili numaraları ve ünvanları yazılı firmaların tüm tescil işlemlerini MERSİS sistemi üzerinden yapmaya başladığını hatırlatan Uzun, "MERSİS sistemine geçiş yapan firmaların e-imza almaları ve sisteme e-imzaları ile girmeleri gerekmektedir. Çerkezköy'de 2 bin 400 firmanın MERSİS'e geçiş yapması gerekiyor. Peyder pey geçişler sağlanıyor. 2014 yılına kadar tüm bu 2 bin 400 firmanın MERSİS'e geçişinin sağlanması planlanıyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: