Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayri Tekin De Adaylığını Ve Adaylarını Açıkladı

Bayburt Konaklama Otelinin toplantı salonunda; Gruplarından aday olan isimlerle birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Tekin,...

Bayburt Konaklama Otelinin toplantı salonunda; Gruplarından aday olan isimlerle birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Tekin, Seçimlere aday olduğunu ve seçildikleri takdirde neler yapacaklarını anlattı.

Tekin; " Bildiğiniz gibi TSO seçimlerine çok az bir süre kaldı. Şubat ayından bugüne kadar yaşanan süreçte, yaşananlar ve üyeler üzerinde kurulan baskıyı kaldırmak veya azaltmak süreci daha fazla germemek için biz basın açıklaması yapmayı düşünmüyorduk ancak Danıştay’ın aldığı kararın arkasına sığınarak, yeniden aday olduğunu açıklayan mevcut Başkan Sayın İbrahim Yumak’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısının ardından birazda zorunlu olarak bizde bu toplantıyı yapmak ihtiyacını duyduk.

Reklam
Reklam

İbrahim Beyin söylediği gibi bizim gizli saklı üyemiz olmadı. 3 aylık süreçte hep şeffaf ve seçmenin önünde olduk. Burada bulunan ekibimizle üyelerimizi ziyaret ederek düşüncelerimizi, yapmak istediklerimizi paylaştık. İlkeli ve dürüst davrandık. Şimdi burada söyleyemeyeceğim “şark Kurnazlığı”nı hiç düşünmedik. Üyelerimizin ekonomik ve sosyal zaaflarından faydalanmadık. Seçimi kazanmak için “bindirme üye” yapmadık. Hep ilkesel olarak bu kentte ticaret yapan üreten üyelerimizin tercihine saygı duyacağımızı söyledik ve öylede yaptık. İyide yaptık.

Değerli arkadaşlar Mevlana, “Dünyanın en güç işi, bir şeyin nasıl yapılacağını bilirken, başka birinin nasıl yapamadığını, ses çıkarmadan, seyretmektir’ diyor. Ben ve arkadaşlarım, bu anlayışla yola çıktık. Artık sessiz kalamazdık. Biz biliyoruz ki ülkelerin kalkınması ve yaşam düzeyinin yükselmesi ancak ticaret ve üretmekle oluyor. Bayburt geçmiş yıllardaki üretim ve ticaretiyle bölgenin merkeziydi. Konya’ya ziraat aletleri, çevre illere ayakkabı ve tonlarca hayvansal ürün sattığımız da nüfusumuz 150 binin üzerindeydi. Bu gün üretmeyen ticareti her geçen gün kan kaybeden bu kentte aynı oranda göç de devam ediyor. Bayburt’un kalkınması göçün durması ve nüfusun artması için mutlaka ticareti ve üretimi düştüğü yerden kaldırmak zorundayız. Ne kadar bunu başarırsak o oranda Bayburt büyüyecektir. Başarılarını renkli kuşe kâğıtlarda boy boy fotoğraflarıyla albüm formatında kitaplaştırarak anlatanlar, Bayburt’un son nüfus sayımına ve ticaretine baksınlar. Başarılarının ne olduğunu göreceklerdir.

Reklam
Reklam

Biz neler yapacağımızı biliyoruz. Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’na farklı ve çağdaş bir yönetim anlayışı getirmek yaşadığımız bu sorunları çözecektir. Tecrübeleriyle yöneteceğini söyleyenlere, biz stratejik akıl bilgi ve üyelerimizin katılımlarıyla çözeceğiz. Gelişen değişen bir dünyada bu değişimi anlayan yorumlayan ve uygulaya bilecek bir vizyonla ticaret odası ticaretteki ve üretimdeki sorunları aşacaktır.

Kısacası Biz Çağdaş bir vizyonla yola çıktık. Bizim vizyonumuzun diğer aday gruplardan farkı da bu noktada netleşiyor. Bizler, Bayburt’un ekonomik ve sosyal sorunlarının var olan ve bugüne dek uygulanamayan, yeni ve atılımcı yöntemlerle ortadan kaldırılacağına inanıyoruz. “Tecrübeyle özel ilişkilerle” değil yenilikçi katılımcı rasyonel akılcı bir yönetim vadediyoruz.

Bunlar nelerdir? Yıllardır üretiyor ticaret yapıyoruz. Hepimiz Ticaret ve Sanayi Odasının üyesiyiz. Biz sorunlara seyirci kalan, çözüm üretemeyen bir TSO istemiyoruz!

Bizim yönetimimizdeki Ticaret ve Sanayi Odası, Üretim yapan ve üretimi düşünen tüm üyelerimize sektörlere bağlı olarak görevlendirilen uzman birimler tarafından hizmet verilecek. Örnekleyecek olursak teşvik kredileri, vergilendirme çalışmaları, yurt dışı fonlarından yararlanmak gibi destekler sağlamak mecburiyetindeyiz.

Reklam
Reklam

Teknoloji ve sanayi sürekli bir değişim ve gelişim içinde. Sektörlerde değişen ve gelişen yeni üretim sistemleri, yeni iş alanları, yeni ve çağdaş çalışma modellerini üyelerimize anlatmak, onların bu modellerden yararlanmasını sağlamalıyız.

Meslek gruplarının işlerini kolaylaştırmak, üyelerin karşılaştıkları sorunların çözümü için gereken her bilgiye Odamız servis edebilmelidir. Bayburt’un 6 aylık periyotlarda ekonomik gidişatı hakkında bilgilendirici raporlar hazırlayarak bu raporları yeni hedefler ve önümüzü görmek için önemsiyoruz

Bizim en önemli sorunlarımızdan biri de işletmelerde doğru personel yönetimidir. Bunun Bayburt’ta mevcut insan kaynağının yönetilmesi için de çok önemli olduğunu biliyoruz. İlgili uzmanlar tarafında verilecek eğitimler ve seminerlerle. Hem üyelerimizin var olan personelinin eğitimine katkı sağlamak hem de şehrimizdeki işsiz gençlerin istihdamı açmak zorundayız.

Bir diğer önemli konu üyelerimizin finansal varlıklarını doğru yönetebilmeleri için finans uzmanlarının vereceği eğitimlerdir. Bayburt’un ekonomisinin, küçük esnafından sanayicisine kadar “doğru bir strateji”ye yönlendirmek zorundayız. Katılımcı Yönetim anlayışımızın vaz geçilmezi olan bu güne kadar ihmal edilen Meslek komitelerini aktif hale getirilmesi gerekiyor. Meslek Komitelerinin her ay toplanması sektörel sorunların dinlenmesi ve önerileri bize yol gösterecektir. Bunları yapmak adına Bu göreve adayız.

Reklam
Reklam

Son olarak Bayburt’ta üreten, ticaret yapan, bu zor coğrafyada hizmet veren herkese teşekkür ediyorum.”

HAYRİ TEKİN ADAY LİSTESİ

1.GRUP: Nizamettin Akçay, Mustafa Canmemiş

2.GRUP: Cahit Altay, Savaş Daştan

3.GRUP: Hayri Tekin, Lokman Yakut, Yaşar Yılmaz

4.GRUP: İsmail İşaşır, Cemil Polat

5.GRUP: Muammer Bayhan, Recep Ağın,Murat Yıldırım

6.GRUP:----------------------------------------------------

7.GRUP:Savaş Çelebi,Yusuf Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: