Tiesto, Türkiye'ye geliyor

İSTANBUL (İHA) - Dans müziğinin en çok okunan dergisi DJ Magazine tarafından 3 yıldır dünyanın 1 numaralı DJ'i seçilen Tiesto, "In Search of Sunrise Anatolia" konser programı çerçevesinde, İstanbul, Çeşme ve Antalya'da hayranlarıyla bir araya gelecek.

"Traffic" isimli albümüyle, 23 yıl aradan sonra ilk kez enstrumantal parçalarla dünya müzik listelerinde zirveye çıkan Tiesto, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek. Ünlü DJ ilk kez, dünya turnesinin bir ayağında, 3 gün üst üste performans sergileyerek, hem Türkiye'deki hayranlarını coşturacak, hem de kendine bir ilki yaşatacak.
Dünya genelindeki dans müzik tutkunlarının da yakından takip ettiği Tiesto'nun "In Search of Sunrise Anatolia" turnesi, Avrupa basınında da geniş yer buldu.
Tiesto'nun İstanbul Yedikule, Çeşme Sea Side ve Antalya Lara Beach'te vereceği konserler, bugüne kadar yapılmış en büyük ve görkemli görsel efektler ve eşsiz dans gösterileri ile desteklenecek. Türkiye'de kendi alanlarının devleri olan Dutch Group, Sps Group ve Best Organizasyon'un çok büyük ve kaliteli bir prodüksiyon güvencesi ile yapılacak organizasyonun büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Tisto'nun bugüne kadar yapılan en büyük turnesi olacak 'In Search of Sunrise Anatolia'nın biletleri Biletix gişelerinde satışa sunuldu. 15 Temmuz'da 20 bin kişi kapasiteli İstanbul 7 Kule Zindanları'nda, 16 Temmuz'da 15 bin kişi kapasiteli Çeşme Sea Side'da ve 17 Temmuz'da 15 bin kişi kapasiteli Antalya Angel'da (Lara Beach) gerçekleştirilecek konserlerde program akış planı ise şu şekilde:
"Warm Up Open: 20.00
Opening: Le Blanc 22.00-00.00
Main Performance: Tiesto 00.00-03.00
Last DJ: Miika Kuisma 03.00"
Gerçek ismi Tijs Verwest olan, Hollanda kökenli Trance müziğinin önde gelen isimlerinden olan Tiesto'nun en büyük tutkusu müzik. Müziğe 8 yaşında başlayan Tiesto'ya "Doğuştan DJ" de deniliyor. DJ'liğe Hollanda'daki kulüplerde çalarak başlayan Tiesto, farklı tarzı ile kısa sürede adını duyurmayı başladı.
1993 yılından itibaren elektronik müziğin merkezi olan Londra'da çalmaya başlayan Tiesto, bir Hollandalı olarak kendini kabul ettirmenin çok zor olduğu İngiltere'de, İngiliz DJ Mag dergisi tarafından dünyanın en iyi DJ'leri sıralamasında 6 numaraya yükseldi.

Reklam
Reklam

Kabiliyeti sayesinde gittiği her yerde, bir kulüpte çalarken bile ilham alan Tiesto, kısa zamanda prodüktörlüğe başladı. En yakın arkadaşı Arny Bink ile ilk plak şirketi Black Hole Recordings'i kurdu ve ismini tüm dünyaya duyurdu. "In Search of Sun Rise Vol. 1-2" ve "Magik Vol. 1-7" albümleriyle adını Amerika'da da duyurmayı başaran Tiesto'nun "Delerium" için yaptığı "Silence" remiksi ise, Kuzey Amerika radyolarında gündüz çalınan ilk dans parçası oldu. 2001 sonunda "In My Memory" single'ı ise, "Silence" ile fethettiği Amerika listelerinde aylarca bir numarada kaldı.

"tiestosolo.com" adı altında çıktığı dünya turnesinde, dünyanın en egzotik mekanlarında 6 saatlik özel setler çıkaran Tiesto'nun, Londra'da 2002 yılbaşı partisindeki performansını tüm dünyadan 60 bin kişi dinledi.

2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda 4 milyar TV izleyicisine ulaşarak bir rekora imza atan Tiesto, "Traffic" isimli parçasıyla 23 yıl aradan sonra dünya müzik listelerinde enstrümantal bir parçayla zirveye ulaşarak önemli bir başarıya sahip oldu.
Öte yandan, Yunanistan ile Türkiye arasında Eruovision'la başlayan yarış, şimdi Tiesto organizasyonuyla devam ediyor. Dünyada ilk defa, 3 gün üst üste Türkiye'de performans sergileyecek olan Tiesto'ya, Yunanistan'dan 4 günlük teklif geldi. Tiesto, 3 günlük Anadolu turnesinden sonra Yunanistan'da parti verecek
Tiesto'nun Türkiye'de vereceği konserlerde irtibat için Koray Can'a 0532 505 99 00 ve Iraz Gökçeören'e 0535 940 44 08 no'lu telefonlardan ulaşılabileceği kaydedildi.

Reklam
Reklam