Tigana: "Liderlerim çok"

Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana, "Kartal'ın lider bir oyuncuya ihtiyacı var" söylemine karşı çıktı, "Elimde, hem teknik olarak takımını yönlendiren, hem de futbolculara ağabeylik yapan liderlerim var" diye konuştu.

Son haftalarda oynadığı futbolla gelecek adına umut vaat eden Beşiktaş'ta, Teknik Direktör Jean Tigana, takım içindeki lider oyuncular hakkında yapılan eleştirilere açıklık getirdi. Basında sık sık çıkan, "Beşiktaş'ın bir lider oyuncuya ihtiyacı var" eleştirilerine yanıt veren Fransız hoca, ilginç bir saptamada bulundu. Çeşitli özelliğe sahip lider oyuncular olduğunu söyleyen Tigana, "Benim futbol anlayışıma göre bir takımda teknik lider vardır, bir de takım içerisinde diğer arkadaşlarını yönlendiren, ağabeylik yapan liderler vardır. Benim takımımda hem teknik olarak, hem de ağabey özelliklerine sahip lider oyuncum var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İsim vermedi Bu liderlerin kim olduğu konusunda isim vermeden açıklama yapan Beşiktaş Teknik Direktörü, teknik liderinden memnun olduğunu ifade etti. Jean Tigana, "Ağabeylik görevini yapan lider futbolcumu da beğeniyorum. Onun görevi, takım içerisindeki arkadaşlarını yönlendirmek... Gerektiğinde onlara bağırıp çağıracak bir yapıya sahip olmalı. Fakat en önemli şey, takımdaki arkadaşlarının, bu ağabey konumundaki lidere her zaman saygı duymaları gerekir. Teknik lider oyuncum görevini yaparken, takım içindeki ağabey rolündeki futbolcum ise otoritesini kullanarak takımı toparlayacak. O, bağırıp, çağırdıktan sonra bile saygısını kaybetmeyecek" dedi.

Kaynak : Milliyet