Tik Ve Kekemeliğe Hipnoz Çözümü

Hipnoterapist Gökhan Sayıcı, tik ve kekemelik sorunu olanların hipnoz yöntemiyle tedavi edilebileceğini söyledi. Tik ve...

Hipnoterapist Gökhan Sayıcı, tik ve kekemelik sorunu olanların hipnoz yöntemiyle tedavi edilebileceğini söyledi. Tik ve kekemelik sorunlarının geçmişte yaşanan korkuların ardından başladığını ifade eden İzmirli Hipnoterapist Sayıcı, "Hipnoz yöntemiyle bu problemin başlangıç noktasına inebiliyor ve bunu yok edebiliyoruz" dedi.

Eşiyle birlikte yaşadığı Kanada'da, yıllardır ilgi duyduğu hipnoz ile ilgili eğitim alan Gökhan Sayıcı, kendisine gelen kişilerin daha çok depresyon, anksiyete ve panik atak gibi psikolojik rahatsızlıklarla ilgili yardım istediğini belirtti. Tik ve kekemelik gibi sorunların giderilmesine hipnoz yöntemiyle yardımcı olunabildiğini vurgulayan Sayıcı, şöyle konuştu: "Tik, insan hayatına iki şekilde girebiliyor. Tikler bazen öğrenilmiş sinirsel hareketlerdir. Birisinden sürekli tekrar edilerek öğrenilir. Bazen bir korku anında insan vücuduna yerleşir. Bu korkunun uzun yıllar devam etmesi sonucunda tik oluşur. Kekemelik de benzer şekilde insanda yer edebilir. Biz geçmişe dönüşle bu olaya tekrar gidiyoruz ve sorunun başlangıç noktasına müdahale ediyoruz."

Reklam
Reklam

TEDAVİ UZUN SEANSLAR GEREKTİRİYOR

Tik ve kekemelik tedavisi için uzun seanslar gerektiğini ifade eden Sayıcı, sözlerini şöyle tamamladı; "Bir çocukla yetişkinin olaylara bakış açısı çok farklıdır. Çocukken bir olaydan korkan biri yetişkin olduğunda ondan korkmaması gerektiğini bilir. Biz de yaşadığı olaya yetişkin olarak tekrar dönmesini ve olaya bir de bu gözle bakmasını sağlıyoruz. Sonrasında orada yaşanan tepki hangi nedenle yapılmışsa ortadan kalkıyor Tik ve kekemelik konusunda uzun seanslar gerekebiliyor. Kişinin alışılagelmiş kas hareketinin farkına varması lazım. Kekemelerde tedavi sürecinde bazı nefes egzersizleri gerekebiliyor. Bazen kişiler bu sorunun üstesinden kısa sürede gelebilirken bazı durumlarda 10 seansa kadar uzamasına gerek duyulabiliyor."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz