Tika Danışma Meclisi Toplantısı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “TİKA’nın faaliyet gösterdiği ülkelerde 2002 yılına kadar yapılan faaliyetlerin sayısı 2...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “TİKA’nın faaliyet gösterdiği ülkelerde 2002 yılına kadar yapılan faaliyetlerin sayısı 2 bin 241’ken 2002 ile 2011 yılları arasında bu rakam 10 bin 86 olmuştur” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bozdağ, TİKA’nın faaliyetlerinden bahsederek, TİKA’nın 33 ülkede 33 proje koordinasyon ofisinin bulunduğunu ifade etti. Ofislerin olmadığı ülkelerde de TİKA’nın Dışişleri Bakanlığı kanalıyla işbirliği halinde çalışmalarını yürüttüğünü söyleyen Bozdağ, Türkiye’nin 2011 itibariyle 2 milyar 363 milyon dolar yardım yapan bir ülke haline geldiğini kaydederek, “Bunun 1 milyar 273 milyon doları resmi yardımlardan, geri kalanı ise gayriresmi yardımlardan oluşmaktadır. Resmi kalkınma yardımları ülke tarihinde ilk kez 1 milyar doların üzerine çıkmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

TİKA’nın faaliyet gösterdiği ülkelerde 2002 yılına kadar yapılan faaliyetlerin sayısının 2 bin 241 olduğuna dikkat çeken Bozdağ, 2002 ile 2011 yılları arasında bu rakamın 10 bin 86 olduğunu bildirdi. TİKA’nın yürüttüğü proje ve faaliyetlerin bazılarından bahseden Bozdağ, Makedonya’da bulanan Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’nin evi olarak bilinen evin aslına uygun olarak yeniden inşa edildiğini söyleyerek, buranın anı evi olarak hizmete açılacağını dile getirdi. Diğer çalışmaları da anlatan Bozdağ şöyle devam etti:

“Makedonya’da Atatürk’ün okuduğu askeri idarisinin restore çalışması da TİKA tarafından sürdürülüyor. Biz Atatürk’ün hatıralarına sahip çıkıyor, onun yetiştiği yerleri aslına uygun şekilde gelecek nesillere bırakmak için çaba gösteriyoruz. Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev de Dışişleri Bakanlığı tarafından restore ediliyor.”

Konuşmasının sonunda Türkiye'nin artık alan el değil veren el olduğunu belirten Bozdağ, "TİKA Türkiye'dir" diyerek sözlerini tamamladı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: