Tıkanan Gözyaşı Kanalını İki Yöntemi Birleştirerek Açtılar

Isparta Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgün Uzun ile KBB Uzmanı Op. Dr. Gökhan...

Isparta Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgün Uzun ile KBB Uzmanı Op. Dr. Gökhan Sandal, gözlerde sulanma şikayetiyle hastaneye başvuran Rukiye Çakır’ı birleştirme yöntemiyle ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu.

Hastanın sol gözündeki sulanma şikayetiyle başvurduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgün Uzun, “Sulanmayla birlikte iltihaplanmalar ve enfeksiyon vardı. Muayenede gözyaşı kanallarının tıkalı olduğunu tespit ettik ve ameliyata aldık. Şu anda gözlerde durum iyi. Gözyaşı kanalları tıkanıklığı ameliyatları açık kapalı ve lazer olmak üzere üç yöntemle yapılıyor. Burada kulak-burun-boğaz uzmanımızla birlikte hastanemizde ilk kez açık ve kapalı yöntemi birleştirerek uyguladık. İki yönteminde avantajları dezavantajları var. Biz bu sayede avantajları artırıp dezavantajları aşağıya çekelim istedik. Açık ameliyat daha başarılı ama estetik açıdan dezavantajlı. Kapalı ameliyatta ise estetik görünüm açısından daha avantajlı. İki yöntemin birleşmesiyle daha küçük bir kesi oluyor. Ayrıca göze tüp de takıyoruz bu da başarı şansızımı artırıyor. Endoskopik yolla tıkanan kanalın burun kısmına da müdahale edilebildiği için başarı şansı daha da artmış oluyor” dedi.

Reklam
Reklam

TEDAVİSİ 'AMELİYAT'

Gözyaşı kanallarının tıkanması vakalarının toplumda oldukça sık görüldüğünü belirten Dr. Uzun, “Hastalar şikayet olarak çok da fazla gelmiyor. İltihap olduğunda hastaneye başvuruyor. Hastalık her yaşta yeni doğanda bile görülebiliyor. Kadınlarda daha çok rastlanılıyor. Tedavisi de ameliyat” diye konuştu.

KBB Uzmanı Op, Dr. Gökhan Sandal ise açık ve kapalı yöntemi birleştirerek ilk kez böyle bir operasyon yaptıklarını belirterek, “Küçük bir kesi ve buradan endoskopla girerek gözyaşı kanalını açtık. Bu yöntemin en önemli avantajlarından bir tanesi kanamanın en aza inmesi, doku travmasının çok az olması ve ameliyat süresinin kısalması. Bu ameliyatımız 20 dakika sürdü. Daha geniş bir kanal açmak suretiyle de oldukça başarılı bir sonuç aldık” dedi.

"UZUN SÜREDİR ÇEKİYORDUM"

Rukiye Çakır (70) isimli hasta da, “Sol gözümde sürekli sulanma oluyordu. Beni çok rahatsız ediyordu. Uzun süredir bu rahatsızlığı çekiyordum. Ayakta gezdiğimde gözümde şişlik oluyordu. Kanlanıyordu. Bir dönem kapandı bile. Görmede sorunlar yaşıyordum. Ameliyat çok güzel geçti. Allah’a şükür sağlığıma kavuştum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz