TİM 2013 Yılı İhracat İlk 1000 Envanteri Sonuç Raporu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye'nin en büyük 1000 ihracatçısı arasında Gaziantep'ten 67 firmanın yer aldığını bildirdi. 

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye'nin en büyük 1000 ihracatçısı arasında Gaziantep'ten 67 firmanın yer aldığını bildirdi. Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan "TİM 2013 Yılı İhracat İlk 100 Envanteri Sonuç Raporu"nun açıklandığını belirtti. Türkiye'deki ilk bin ihracatçı arasında kentten 67 firmanın bulunduğunu aktaran Konukoğlu, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşmasında Gaziantep'in lokomotif şehir misyonunu sürdürmeye devam edeceğini kaydetti. Konukoğlu, kentten 2013'te yapılan 6 milyar 473 milyon dolarlık ihracatın yüzde 66'lık kısmına karşılık gelen 4 milyar 279 milyon doların listede yer alan 67 firmanın gerçekleştirdiğini bildirdi. Listeye göre Gaziantep'in 67 firmayla İstanbul ve İzmir'in ardından üçüncü sırada olduğunu vurgulayan Konukoğlu, başarılı ihracatçıları tebrik etti. Gaziantep'in ihracatının arttığını belirten Konukoğlu, "Ülke ekonomisinin daha hızlı ve sürdürülebilir büyümesi için ihracatın öneminin farkındayız. İhracat artık daha fazla Anadolu'ya yayılıyor. Anadolu firmaları güçleniyor. Gaziantepli iş adamları olarak rotamızı tüm dünya ülkelerine çevirdik ve ihracat çıtamızı çok daha yukarılara taşımaya odaklandık" ifadelerini kullandı. Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi için üretim modelinin katma değerli ürünlere yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Bartık, ilk bin ihracatçı arasında Gaziantepli 67 firmanın yer almasının çok çalışmanın bir yansıması olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: