Tim Başkanı Ekşi, Mart Ayı İhracat Rakamlarını Açıkladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mart ayında ihracatın geçen yılın ayına göre binde...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mart ayında ihracatın geçen yılın ayına göre binde 3 artışla 12 milyar 550 milyon dolar olduğunu açıkladı.

TİM, Mart ayı ihracat rakamlarını, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katıldığı toplantıda açıkladı. THY Genel Müdürlük binasında yapılan toplantıda ihracat rakamlarını açıklayan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mart ayında ihracatın geçen yılın ayına göre binde 3 artışla 12 milyar 550 milyon dolar olduğunu söyledi.

Yılın ilk 3 ayında ihracatın yüzde 3.3 artarak 36 milyar 484 milyon dolara yükseldiğini belirten Ekşi, “Son 12 aylık ihracatımız ise yüzde 10.8 artışla 153 milyar 714 milyon dolar oldu. Mart ayında en fazla ihracatı 1 milyar 869 milyon dolar ile otomotiv sektörümüz yaparken, hazır giyim ve konfeksiyon sektörümüz ikinci, çelik sektörümüz ise üçüncü sırada yer aldı. Avrupa Birliği’ne ihracatımız Mart ayında yüzde 4 azalırken, Ortadoğu’ya yüzde 4, Afrika’ya yüzde 4, Bağımsız Devletler Topluluğu’na ihracatımız yüzde 1 artış gösterdi. Mart ayında ihracat artışında ön plana çıkan ülkeler yüzde 62 artışla Libya, yüzde 27 artışla Çin, yüzde 30 artışla Bulgaristan, yüzde 30 artışla Brezilya oldu. İller bazında baktığımızda en fazla ihracat artışı yapan ilk 10 ilimiz arasında ihracatını en fazla artıran il yüzde 28 ile Hatay oldu. Hatay’ı yüzde 5 artışla Denizli, İstanbul, Bursa, yüzde 4 artışla Gaziantep, yüzde 3 ile Ankara izledi” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: