TİM Gıda Ar-Ge Proje Pazarı yenilikçi projeleri bekliyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ar-ge ve inovasyon yatırımlarını büyütüyor. TİM tarafından oluşturulan Gıda Ar-Ge Proje...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ar-ge ve inovasyon yatırımlarını büyütüyor. TİM tarafından oluşturulan Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, gençlerin katılımıyla gıdada yenilikleri ve alt sektörlerinde ürün çeşitliliğini arttırmayı hedefliyor. Çeşitli sektörlerde 70 projeye ulaşan Başvuruların 12 Mart 2012 tarihinde son ereceğini hatırlatan TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Eli Alharal, “Katılım sayısının 120’ye ulaşmasını hedefliyoruz. Projemiz kapsamında ilgili tüm üniversite, fakülte, bölüm, araştırma kurumları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Araştırma Enstitüsü’ne ulaşan poster ve tanıtım afişlerinin, gençlerin katılımını arttıracağını düşünüyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Gıda Ar-Ge Proje Pazarı için gıda sektörü temsilcileri ve ilgili üniversitelerin öğretim üyelerinden oluşan 45 kişilik danışma kurulu toplandı. Yol haritası çıkaran kurul, organizasyonun gıda sektörü için önemli açılımlara imkan sağlaması için yoğun mesai harcıyor. Gıda sektöründen binin üzerinde temsilcinin etkinliğe katılarak projeleri inceleyip değerlendireceğini belirten Yürütme Kurulu Başkanı Alharal, “Finale kalan ve yarışan projelerin, hem gıda sektörü hem de ihracatımız için ne kadar büyük önem taşıdığı farkedilmelidir. İnovasyon faaliyetleri yapmak, bu gibi konularda yaratıcılığı ön plana çıkarmak 2023 ihracat hedeflerine yaklaşmamızı sağlayacaktır. Biz de bu bağlamda en doğru adımları atmayı amaçlıyoruz. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı’nı, uluslararası boyuta taşıyarak her yıl tekrarlamayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında başvuru yapılabilecek 12 alt sektör şunlar: Yaş Meyve-Sebze ve İşlenmiş Ürünleri, Kuru Meyve-Sebze ve İşlenmiş Ürünleri, Gıda Olarak Tüketilen Orman Ürünleri (Baharat-Kokulu Otlar), Sert Kabuklu Meyveler ve Ürünleri, Yağlı Tohumlar ve Bitkisel Yağ Sanayi, Hububat Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri, Et ve Et Ürünleri, Su Ürünleri, Zeytin ve Zeytinyağı, Gıda Güvenliği ve Kalite Güvence Sistemleri, Gıda şlemede Yeni Teknikler, Organik Gıdalar ve İşlenmiş Ürünler, Biyoteknoloji ve diğer konular. Proje başvuruları, her sektörde iki akademisyen ve bir sektör temsilcisinden oluşan alt değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilecek. İlk değerlendirmede uygun görülenler, üst değerlendirme kuruluna sunulacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz