TİMAŞ: Penguen Resimlerine Müdahale Edilmedi, Orjinaline Sadık Kaldık

Timaş Yayınları, ‘Paytak Penguenlerle Tanışalım’ isimli çocuk kitabına ilişkin medyada yer alan haberin asılsız olduğunu...

Timaş Yayınları, ‘Paytak Penguenlerle Tanışalım’ isimli çocuk kitabına ilişkin medyada yer alan haberin asılsız olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, kitabın orjinaline sadık kalındığı vurgulandı.

Timaş Yayınları’nca yapılan açıklama şöyle: “ İlk baskısı Ağustos 2011 yılında gerçekleştirilen ve bugün; 12 Mart 2013 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde haberi yapılan Paytak Penguenler, The Marching Penguins orjinal adıyla Kapp Books yayınevi tarafından yayımlanmış orjinaline sadık kalarak çevrilmiştir. Sevimli Hayvanlar dizimizde 10 kitap bulunmaktadır. Bu kitaplar okul öncesi çocuklarına hitap etmektedir ve ders kitabı değildir. Sadece çocukların hayvanlar hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlamaktadır. Resimlerde ve metinde herhangi bir müdahale yapılmamıştır.

Reklam
Reklam

Bu haberde bir kasıt olduğunu düşünüyoruz. Kitabın içeriği ve görselleri incelendiğinde söz konusu haberdeki itham ve önyargıların asılsız olduğu görülecektir. Söz konusu haberin muhatabı ve kitabın yayımlayıcısı olarak her türlü soruya açık olduğumuzu belirtmek isteriz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz