Timsah Arena'da Bursaspor'dan çılgın geri dönüş!

Spor Toto Süper Lig'in 18. hafta karşılaşmasında Bursaspor, Timsah Arena'daki ilk resmi maçında Trabzonspor'u 2-0 geriye düşmesine rağmen 4-2 mağlup etti. Yeşil - Beyazlı ekibin gollerini Sercan, Necid, Sivok ve Serdar Aziz atarken, Bordo - Mavililerin sayıları ise Musa Nizam ve Cardozo'dan geldi.

*[MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ](http://spor.mynet.com/canli-mac-anlatimi-ve-sonuclari/2118808-bursaspor-trabzonspor.html)**

BURSASPOR 4 - 2 TRABZONSPOR

STAT: Timsah Arena
HAKEMLER: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Uygar Bebek
BURSASPOR: Mert, Aziz Eraltay, Erdem, Sivok, Serdar Aziz, Jorquera (Dk. 67 Şamil), Faty, Stoch, Dzsudzsak, Sercan, Necid
TRABZONSPOR: Onur, Aykut, Cavanda, Musa Nizam, Aytaç, Mbia, Okay, Marin (Dk. 50 Deniz Yılmaz), Mehmet Ekici, Erkan Zengin, Cardozo (Dk. 62 Soner Aydoğdu)
SARI KARTLAR: Faty, Serdar Aziz (Bursaspor) Aykut Demir, Soner Aydoğdu (Trabzonspor)
GOLLER: Dk. 23 Sercan Yıldırım, Dk. 40 Necid, Dk. 71 Sivok, Dk. 82 Serdar Aziz (Bursaspor), Dk. 2 Musa Nizam, Dk. 7 Cardozo (Trabzonspor)

Reklam
Reklam

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Bursaspor, sahasında Trabzonspor'u ağırladı. Mücadele öncesi yeşil-beyazlı taraftarlar, adeta görsel şölen oluşturdu. Resmi adı Büyükşehir Belediye Stadyumu olan ancak Timsah Arena olarak anılan stadyumda ilk resmi maçına çıkan Bursaspor, yaklaşık 30 bin taraftarının desteğini arkasına aldı. Özellikle kale arkası tribününde atkılarını açarak şovlara imza atan Bursasporlu taraftarlar, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'na da büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Karşılaşma adeta gol ile başladı. 2. dakikada sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Bursaspor savunması topu uzaklaştırmakta zorlandı. Ceza sahası dışı sol çaprazında top Musa Nizam'ın önünde kaldı. Musa topu kontrol ettikten sonra müthiş bir şut çıkardı ve topu ağlara göndermeyi başardı: 0-1.

Fırtına esmeye devam etti. 7'de Erkan Zengin sol kanatta kaptığı topla rakip ceza sahasının önüne kadar sokulup sol çaprazda topu Aytaç ile buluşturdu. Aytaç'ın şutunda kaleci Mert'ten dönen topu Cardozo tamamladı: 0-2.

Reklam
Reklam

Bursaspor farkı 1'e indirdi! 23. dakikada sol kanattan Stoch'un ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Serdar'ın indirdiği topla penaltı noktasının paralelinde buluşan Sercan, sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-2.

Bursaspor beraberliği yakaladı. 40. dakikada Sercan topla sol kanattan ceza sahasına sokuldu. Cavanda ile Mbia'nın arasından geçmek isterken yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Necid, sert bir vuruşla topu ağlara gönderip skoru eşitledi: 2-2.

İlk yarı bu şekilde sonuçlandı.

Mücadelenin 51. dakikasında çok ilginç bir olay yaşandı. Stoch'un sert şutuna ceza sahasında Sivok kafasıyla dokundu ve topu ağlara gönderdi. Hakem pozisyonda önce gol kararı verdi ve bunun üzerine Trabzonsporlu oyuncular yan hakeme yoğun şekilde itirazlarda bulundu. Ardından Serkan Çınar ve yan hakem arasında kısa bir konuşma geçti ve gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Bursaspor'dan çılgın dönüş! 71'de Stoch'un orta sahadan ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Serdar, topu altı pasa doğru havalandırdı. Sivok bu topa dokundu ve takımını maçta ilk kez öne geçiren golü kaydetti: 3-2.

Reklam
Reklam

82'de fark 2'ye çıktı! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Stoch, Emre ile paslaşıp sol çaprazdan ortasını yaptı. Serdar Aziz, altıpasta uygun durumda güzel bir kafa vuruşu yaparak topu ağlara gönderdi: 4-2.

Karşılaşma 4-2 Bursaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.