Timsal Karabekir: Babamın isminin bir mahalleye verilmesi beni mutlu etti

Kayseri’de bulunan Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, babasının isminin şehirde bir mahalleye verilmesinden son...

Kayseri’de bulunan Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, babasının isminin şehirde bir mahalleye verilmesinden son derece duygulandığını ve mutlu olduğunu açıkladı.
Türk Dünyası Kadınları Dostluk Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile birlikte Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Türk Dünyası kadınları Dostluk Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Demet Erkılıç, Yönetim kurulu Üyeleri Fazilet Keleştemur, Aysel Özkan ve Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar, yaptıkları ziyaret ile Melikgazi Belediye çalışmalarını yakından tanımak, incelemek ve yerinde görme imkanı bulduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Melikgazi Belediyesi’nin kadın ve kadın haklarına son derece saygılı olduğu ve birçok etkinlik ve çalışmalarda bunu kamuoyu ile paylaştığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Meslek edindirme kurslarımız ile birçok ev hanımının kalifiyeli eleman ve sanat erbabı olmasını sağladık. Anne ve çocuk sağlığı, kadın hastalıkları, göğüs kanseri, kadın hakları, ev kazaları gibi birçok branşta direkt kadını ilgilendiren konferans ve seminerler düzenledik.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, tarihe son derece sahip çıkan bir belediye olduklarını belirterek, ilçe sınırları içerisinde kurtuluş savaşı, milli mücadele komutanlarından Kazım Karabekir Paşa’nın adını taşıyan 'Kazım Karabekir Paşa Mahallesi'nin yer aldığını söyledi. Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir ise babasının isminin bir mahalleye verilmesinden son derece duygulandığını ve mutlu olduğunu ifade etti. Karabekir, bu mahalleyi adım adım gezmek istediğini de belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz