Timuçin Ailesi Yeni Evine Kavuştu

Suriye'den atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu, eşi ve üç çocuğunu kaybeden Ömer Timuçin ile...

Suriye'den atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu, eşi ve üç çocuğunu kaybeden Ömer Timuçin ile ailesi için, Şanlıurfa Valiliği ve Akçakale Kaymakamlığı’nın girişimleri sonucu 3 odalı, banyo ve mutfaktan oluşan 60 metrekare prefabrik ev yaptırıldı.

Yaklaşık 6 ay önce, Suriye tarafından atılan top mermisi, Akçakale ilçesi Ceylanpınar Caddesi üzerinde bulunan Timuçin ailesinin ikamet ettiği eve isabet etmişti. Top mermisinin düşmesi sonucunda yaşanan patlamada eşi ve 3 kızını kaybeden Ömer Timuçin'in, “O evde yaşamak istemiyoruz. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu” demesi üzerine, Şanlıurfa Valiliği ve Akçakale Kaymakamlığı tarafından aileye, Polatlar köyünde 3 oda, banyo ve mutfaktan oluşan 60 metrekare prefabrik ev yaptırıldı.

Reklam
Reklam

Timuçin ailesi yeni evine yerleşirken, Kaymakam Eyüp Fırat ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Cem Yılmaz aileyi ziyaret edip, evin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Timuçin, “Sayın kaymakamımızın, valimizin ve Başbakanımızın yardımlarıyla bu evi bana kurdular. Allah onlardan razı olsun. Umarım burada huzuru bulurum” dedi.

Kaymakam Fırat ise, "Ömer beyi ziyarete geldik. Malumunuz yaşadığı sıkıntıdan dolayı o evde yaşamak istemedi. Özellikle çocuklarının psikolojisi; annelerini ve kardeşlerini o evde kaybetmelerinden ötürü, başka bir yere taşınmak, başka bir yerde yaşamak talebini bize iletti. Biz de talebi olumlu bulduk. Ben sayın valime teşekkür etmek istiyorum. Sayın valimizin girişimleriyle hep birlikte buraya, çocuklarıyla rahat yaşayabilecek bir yer inşa ettik. İnşallah burada ailesiyle o eski günleri tamamen unutup yeni hayatlarını idame ettirirler. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: