Tıp Bayramı Şifa’da Kutlandı

Özel Erzurum Şifa Hastanesi doktorları Tıp Bayramı nedeniyle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Burç salonda...

Özel Erzurum Şifa Hastanesi doktorları Tıp Bayramı nedeniyle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Burç salonda toplu yapılan kahvaltıda Hastane Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga, Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Recep Çelik ve Uzm. Dr. Abdullah Umut Pekok ve hastane doktorları hazır bulundu.

Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Başhekim Sabahattin Dalga, tüm doktorların Tıp Bayramını kutlayarak, geleneksel olarak yılda bir kez kutlanan Tıp Bayramı’nın meslektaşlarla bir araya gelmeye ve uzun zaman görüşemedikleri doktor arkadaşları görme fırsatı sağladığını kaydetti. Dalga, “Aramızda hastanemiz doktorlarından Genel Cerrahi Prof. Dr. Durkaya Ören Hocamız varken bize söz düşmez, ben Tıp bayramı ile ilgili konuşmayı kendilerinden istirham ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Prof Dr. Durkaya Ören’de konuşmasında Tıp Bayramı’nın 1919 tarihinden itibaren kutlanmaya başladığını, doktor mesleğinin bir peygamber mesleği olduğuna da vurgu yaptı. Ören konuşmasının devamında, bu kutsi mesleğin sorumluluğu ile hekimlerin ağır bir görev bilinci içerisinde hastalarına iyi yaklaşan insancıl tavrını herkese göstermesi gerektiğini söyledi. Ören, “Tıp Bayramının başka bir özelliği de bugünlerde kendi iç muhasebemizi yaparak olumlu veya olumsuz yönlerimizi ele almak olmalıdır.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, tüm doktorlar adına Opr. Dr. Fatma Aydın’a Başhekim Dalga tarafından bir buket çiçek verildi ve günün anısına toplu resim çekilerek program sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: