Tıp doktoru, aktarlığı seçti

ADANA (İHA) - Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun, üniversitedeki görevinden istifa edip aktarlığı seçerek, şifalı bitkilerden ilaç yapmaya başladı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2001 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Bölümü'nde görev yapan, 2005 yılında da Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan istifa ederek memleketi Adana'ya dönen Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun, bitkisel ilaç araştırma laboratuarı kurdu. Gıda mühendisleri, kimyagerler ve eczacıların da katkılarıyla bitkisel ilaç üretimine başlayan Coşkun, yaz aylarında da dağlarda, yaylalarda ve kırlarda dolaşarak bitkisel ilaç hammaddesi toplamaya başladığını belirtti.

Reklam
Reklam

Dedesinden, ninesinden ve Adana'daki ünlü "Çerçi Yusuf" gibi aktarlardan da yararlanarak kendisini geliştiren Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun, Çukurova'nın, şifalı bitkilerin bolluğu ve etken maddelerinin fazlalığı bakımından dünyada az bulunan bir bölge olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Lokman Hekim'in yaşadığı bölge olan Misis yöresinde, ölüm hariç her derdin devası olduğuna inanılır. Ben de bu bitkileri, yıllardır aldığım tıp eğitiminin de yardımıyla ilaç haline getiriyorum. Ürettiğim tıbbi bitkileri ve bitki özlerini iç ve dış piyasaya sunuyoruz. Türkiye'de bugün bin 500 eczaneye ve işyerine bitki özleri, tıbbi bitkiler ve doğal kozmetik ürünleri veriyoruz. Türkiye'de olduğu gibi yurt dışında da haklı bir üne kavuştuk. Verdiğimiz ilaçlarla akciğer, karaciğer, kadın, mide ve bağırsakla kanser çeşitleri, cinsel rahatsızlıklar, kronik ağrı, tansiyon ve şeker gibi önemli hastalıkları yenen vatandaşlardan gelen teşekkür mesajları en büyük mutluluğumuz oluyor."

Dünyada akademisyenlerin şifalı bitkilere ilgisinin her geçen gün arttığını vurgulayan Coşkun, Türkiye'deki duyarsızlığı ise hayretle karşıladığını ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun'un, www.ebitki.com , www.coskuntip.com ve www.pummed.com isimli internet sitesi de bulunuyor.

Reklam
Reklam