Tıp Dünyası Uydudan Canlı Ameliyatlarla Türkiye'de Buluştu

İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemal Birsel Konferans Salonu’nda yurt dışından 500’e yakın nöroradyolog ve radyoloğun...

İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemal Birsel Konferans Salonu’nda yurt dışından 500’e yakın nöroradyolog ve radyoloğun katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Canlı Nörovasküler Konferansı(WLNC); Türkiye, Arjantin ve Chicago’dan uydu üzerinden canlı olarak yayınlanan ameliyatlar aracılığıyla tıp dünyasını İstanbul’da buluştururken, bu ameliyatlarda kullanılan son teknolojileri de gözler önüne serdi.

Tıp dünyası açısından büyük öneme sahip olan üstün kaliteli görüntüleme sistemlerindeki yeniliklerin ve bulguların paylaşıldığı kongre, bu yönde geliştirilen yeni teknolojileri ortaya koydu. Bilimsel kimliğini, uydudan canlı olarak yayınlanan ameliyatlar aracılığıyla eşzamanlı olarak tüm dünyanın gözleri önüne seren kongreye, açık cerrahi işlemler olmadan yapılan anevrizma ameliyatları damgasını vurdu. Özellikle cerrahi işlem olmadan gerçekleştirilen anevrizma tedavilerinde, doktorların hastanın cildinden ötesini görüntüleyebilmesini sağlayan üstün kaliteli görüntüleme teknolojileri ameliyatların başrol oyuncusu olarak yer aldı.

Reklam
Reklam

Philips tarafından geliştirilen görüntü kalitesinden taviz vermeden X-Ray ışınlarının miktarını yüzde 85’e kadar azaltan AlluraClarity, tıp dünyasında devrim niteliğinde atılan büyük bir adım olarak tıp tarihine geçti. Görüntü kalitesini olumsuz şekilde etkilemeden, X-Ray ışını dozunu önemli ölçüde azaltmak amaçlı olarak, röntgen tüpünden ekrana kadar görüntü üretme sürecinin her aşamasını iyileştiren gelişmiş teknoloji olan ClarityIQ ile donatılan AlluraClarity, bu konudaki klinik bilgileri dünyanın en iyi girişim uzmanlarının bilgileriyle birleştirdi. Üç gün süren kongre esnasında Türkiye’den uzmanlar, Philips’in yeni ürünü AlluraClarity’i kullanarak ameliyat yaptı.

Türkiye’de düzenlenen Dünya Nörovasküler Konferansı’nda (WLNC) gerçekleştirilen ameliyatlarda kullanılan AlluraClarity’nin tıp dünyasına getirdiği yeniliklerin altını çizen Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer, “X-Ray ışını dozunda böylesine önemli bir azalma yaratan bu ürün, hasta ve doktor güvenliği konusunda yeni bir dönemin başlangıcına imza atarken, Philips için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Röntgen sistemindeki 500’den fazla bileşen ile, girişimsel röntgen işleminin neredeyse her türü için gerekli olan X-Ray ışını miktarını azaltabilecek şekilde geliştirilen AlluraClarity, sahip olduğu bu teknoloji ile görüntü oluşturmayan röntgen ışınını filtreleyerek, ışınların daha verimli kullanılmasını sağlıyor. Bu şekilde röntgen tüpü en optimal şekilde kullanılarak, tedavi sırasında çok daha az ışın yayılması sağlanıyor.

Hasta güvenliği konusunda dev bir adım olarak nitelendirilen bu durum, röntgen ışınına maruz kalmaktan kaynaklanan komplikasyonların riskini de azaltıyor. Ayrıca, işlem sırasında gün boyu kaçınılmaz olarak ışına maruz kalan doktor ve klinisyenler için de güvenlik konusundaki endişeleri ortadan kaldırıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: