Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Beş Yeni Birim

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde beş yeni birim ile taşıyıcı pnömatik sistem,...

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde beş yeni birim ile taşıyıcı pnömatik sistem, düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Bölge için bir ilk olan Tüp Bebek Ünitesi ile ilgili AİBÜ Başhekimliği'nin gösterdiği hassasiyet takdir topladı. Tüp Bebek Ünitesi, katılımcılar üniteye girmeden canlı yayınla tanıtıldı.

Düzenlenen törene; Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar, Prof. Dr. Cabir Terzioğlu ile Prof. Dr. Kenan Gümüştekin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, Başhekim Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Bolu İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Bolu İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın ve İzzet Baysal Vakfı üyeleri ile öğretim üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Törenin açılış konuşmasını yapan Başhekim Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, hizmete sunulan Tüp Bebek Merkezi, Kemoterapi Ünitesi, Nöroloji Beyin Cerrahi Yoğun Bakım, Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi ve personel yemekhanesi ile taşıyıcı pnömatik sistem hakkında bilgi verdi. Üremeye yardımcı tedavi merkezinin, bölgenin tek resmi Tüp Bebek Ünitesi olduğunu kaydeden Prof. Öztürk, 500 bin TL’ye mal olan ünitenin, çocuk sahibi olmak için Ankara ve İstanbul’a giden çiftler için daha ekonomik olacağının altını çizdi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI RUHSATINA SAHİP BÖLGENİN TEK TÜP BEBEK ÜNİTESİ OLACAK”

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da hizmete sunulan yeni birimler ile Tüp Bebek Merkezi ve taşıyıcı pnömatik sistem hakkında bilgi verdi. Tüp Bebek Merkezi’nin, Sağlık Bakanlığı ruhsatına sahip, bölgenin tek ünitesi olduğunu vurgulayan Prof. Coşkun, “Tüp Bebek Ünitesi; başta Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük olmak üzere tüm bölge için hizmet verecek ve çocuk sahibi olmak isteyen çiftler, bu merkezde çok fazla para harcamadan çocuk sahibi olma imkanına kavuşmuş olacaklar. Pnömatik tüp sistemi ile de laboratuvar örnekleri, kan üniteleri ve hasta dosyaları ihtiyaç duyulan noktalara son derece hızlı şekilde ulaşmış olacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Amaçlarının, hastaneyi daha ileriye taşımak ve büyük hayırsever İzzet Baysal’ın emanetine sahip çıkmak olduğunu ifade eden Prof. Coşkun, “Şu anda 300 bin hastaya hizmet veriyoruz. 6 bin olan yatan hasta sayımız 17 bine çıktı. 334 yatak ve 173 öğretim üyesi ile bölgeye hizmet veriyoruz.” dedi. Bu çalışmaların; rektörlük, dekanlık, başhekimlik ve hastane çalışanları ile Bolulu hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştiğini ifade ederek, emeği geçen herkese şükranlarını sunan Rektör Coşkun, yeni ünitelerin üniversite, Bolu’ya ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

TÜP BEBEK MERKEZİ’NDEN CANLI YAYIN

Konuşmaların ardından, AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Duran, Tüp Bebek Merkezi’nden yapılan canlı yayınla merkez hakkında konuklara bilgi verdi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen de yaptığı konuşmada, bir ülkenin kalkınmasının en önemli göstergesinin, vatandaşına sunduğu sağlık hizmeti olduğunu belirterek, modern tıp imkanları ile donatılan ve öğretim üyelerinin varlığı ile gelişen üniversitede yeni açılan birimlere değinerek, Bolu halkının, artık başka illere gitmeden kendi memleketlerinde sağlık hizmeti alacaklarının altını çizdi.

Reklam
Reklam

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ise rahmetli İzzet Baysal’ın emaneti üniversitedeki yeni birimlerin açılışlarıyla mutluluk duyduklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise “Tıp Fakültesi’nde yapılan çalışmalar göğsümüzü kabartıyor.” dedi. Yılmaz, üniversite-şehir bütünleşmesi açısından Tıp Fakültesi’nin önemli olduğunu vurgulayarak, yeni ünitelerin üniversiteye, Bolu’ya ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

TAŞIYICI PNÖMATİK SİSTEMİ TEST ETTİLER

Konuşmaların ardından, 5 yeni birim ve 1 pnömatik taşıyıcı sistemin yapılmasında maddi-manevi katkıları olan Bolu Çimento Sanayi A.Ş İdari ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Memiş Vanlı’ya; Vali İbrahim Özçimen; Beypi A.Ş adına Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu’na Başhekim Prof. Dr. Hayrettin Öztürk; hayırseverler Hasan Kanca’ya AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Erhan Özdemir’e, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ahmet Yamaner’e Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Ömer Sayın’a Dekan Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, Selim Başaran’a ise Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven tarafından plaketleri verildi.

Reklam
Reklam

Plaket töreninin ardından, Tüp Bebek Merkezi (Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi), Kemoterapi Ünitesi, Nöroloji Beyin Cerrahi Yoğun Bakım, Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi, personel yemekhanesi ile taşıyıcı pnömatik sistem Bolu protokolü tarafından kurdele kesilerek açıldı. Taşıyıcı pnömatik sistemin açılışı sırasında Vali İbrahim Özçimen ile Bolu protokolü, sistemi test etmek amacıyla gönderdikleri boş tüp ünitesini Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi’nden aldılar.

AÇILAN YENİ BİRİMLER

Tüp Bebek Merkezi (Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi): Tıbben çocuk sahibi olamayan hastaların tedavisinin yapılacağı merkez, başta Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük olmak üzere tüm bölgeye hizmet verecek. Söz konusu bölgede, Sağlık Bakanlığı ruhsatına sahip tek ünite olan Tüp Bebek Merkezi’nde çocuk sahibi olmak isteyen çiftler, evlerinin yakınındaki bu merkezde çok fazla para harcamadan çocuk sahibi olma imkanına kavuşmuş olacak.

Kemoterapi Ünitesi: Kanser hastalarına ilaç tedavisi uygulanacak.

Nöroloji Beyin Cerrahi Yoğun Bakım: Felçli veya beyin ameliyatı olmuş, trafik kazası veya benzer sebeplerle beyin kanaması geçirmiş hastalar tedavi edilecek.

Reklam
Reklam

Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi: 0-18 yaş arasında yoğun bakıma ihtiyaç duyan çocukların tedavisi sağlanacak.

Taşıyıcı Pnömatik Sistem: Pnömatik Tüp Sistemi ile laboratuvar ve acil tetkik örnekleri, kan üniteleri, ilaç, röntgen filmleri ve hasta dosyaları hastanelerde hızlı ve güvenli taşınabilecek. Katlar ve binalar arasında taşıma görevi yapacak sistemle kan bankaları, poliklinikler, hemşire odaları, resepsiyon ve idare ofisleri arasında doğrudan bağlantı sağlanacak.

Personel Yemekhanesi: Mevcut personel yemekhanesinin içi yenilenerek, personelin ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabileceği, aynı zamanda da dinlenebileceği bir mekan haline getirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz