Tıp Fakültesi öğrencileri bilgilendirildi

Tıp Fakültesi Öğrencileri Erasmus Konusunda Bilgilendirildi.

Fırat Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından, Tıp Fakültesi’nde okuyan öğrencilere Erasmus konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Erasmus Koordinatörlüğü ile Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (Turkmsıc) üyesi öğrenciler tarafından birlikte organize edilen toplantıda, öğrencilere Erasmus konusunda çeşitli bilgiler verildi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Ruhi Onur , Tıp Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilerin mutlaka Erasmus’tan yararlanması gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi ve Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (Turkmsıc) Danışman hocası Doç. Dr. Yasemin Bulut ise, Tıp Fakültesi öğrencilerini Erasmus noktasında bilgilendirmek amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini ifade ederek, bu konuda kendilerine destek veren Uluslararası İlişkiler Ofisi görevlilerine teşekkür etti.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Uzmanı İzzet Taşar, Tıp Fakültesi öğrencilerine Erasmus’tan nasıl yararlanacakları konusunda detaylı bilgiler verdi.

Fırat Üniversitesi‘nin bugüne kadar 18 Avrupa Birliği ülkesindeki 54 farklı üniversite ile 180 ikili anlaşma yaptığını belirten Uzman İzzet Taşar, yurt dışına eğitim için gidecek olan öğrenci kontenjanlarının 200’ün üzerinde olduğunu söyledi.

Fırat Üniversitesi’nden bugüne kadar Erasmus kapsamında 2013 yılı sonu itibariyle 141 öğrencinin staj hareketliliğinden, 219 öğrencinin ise öğrenim hareketliliğinden yararlandığını vurgulayan Taşar, Fırat Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Ajans23/Özge İNCE

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz