Tıp Fakültesini Kazanan Engelli Öğrenciye Dizüstü Bilgisayar Hediye Edildi

Tokat'ın Turhal ilçesinde tıp fakültesini kazanan engelli öğrenciyi Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen diz üstü...

Tokat'ın Turhal ilçesinde tıp fakültesini kazanan engelli öğrenciyi Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen diz üstü bilgisayar ile ödüllendirdi.

Turhal Yeşilırmak Anadolu Lisesi’nden mezun olan ve eğitimini tekerlekli sandalye üzerinde tamamlayan engelli öğrenci Sare Aydın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Belediye Başkanı Ali Gözen, Sare Aydın, ailesi ve okul müdürünü makamında kabul ederek engelli öğrenciyi ödüllendirdi. Sare Aydın’ı dizüstü bilgisayarla ödüllendiren Başkan Ali Gözen, engelli öğrencinin babası Selahattin Aydın, annesi Fadime Aydın ve Yeşilırmak Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Eyimaya ile bir süre sohbet ederek kendilerine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

İstediği bölümü kazanmanın mutluluğunu yaşadığını belirten engelli öğrenci Sare Aydın, bu başarıyla yetinmeyip mesleğinde daha iyi yerlere gelebilmek için mücadele edeceğini söyledi. Tıp fakültesinin ilk tercihi olduğunu kaydeden Aydın, “İstediğim bir bölüm olduğu için çok mutluyum. Zaten ilk tercihim tıp fakültesi idi. Öncelikle okulumda yükselebildiğim yere kadar okumak istiyorum. Bu başarımda ailem ve öğretmenlerimin rolü çok büyük. Bu başarı sadece benim değil onların da başarısı. Üniversite sınavlarına hazırlanan arkadaşlarıma da önerim düzenli bir şekilde hedefe odaklı çalışsınlar ve başaracaklarına inansınlar. Bizi makamında kabul ederek ödüllendiren Belediye Başkanımız Ali Gözen’e de çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Engelli öğrenciyi başarısından dolayı kutlayan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ise bunun azmin başarısı olduğunu dile getirdi. Bu başarının diğer öğrencilere de örnek teşkil etmesi gerektiğine değinen Başkan Gözen, “Sare kızımızı öncelikle tebrik ediyorum. Öğretmenlerini ve ailesini de kutluyorum. Anlaşılıyor ki Sare azimli ve çok hırslı bir öğrenci olmakla birlikte tuttuğunu koparan bir kişi. Bu azmi ile umuyorum ki ilçemizdeki tüm öğrencilere örnek olacaktır. Kendisinin engelli olmasının hiçbir şeyi engellemediğini bize ve herkese ispatlamış oldu. Ben inanıyorum ki Sare okuduğu sürece istediği alanda da istediği dalda da hizmet verecek kapasiteye sahip. İnşallah memleketimiz ve milletimiz için tıp alanında adından başarı ile söz edilecek bir uzman olmasını hatta bilim adamı olmasını diliyorum. Kendisine vermiş olduğumuzu dizüstü bilgisayar aslında başarısının karşılığı değil ama bu başarının ödüllendirilmesi gerektiği kanaatindeydim. Bu başarı ilçemizdeki eğitim kalitesinin yükseldiğinin kanıtıdır. Son olara Sare kızımızın yakalamış olduğu bu başarının aynısı ilçemizdeki tüm öğrencilerimizin göstermelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: