Tıp Öğrencileri Diplomalarını Alarak Mesleğe Adım Attı

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 20. dönem mezunu 77 öğrenci, diplomalarını alarak mesleğe ilk adımlarını attı....

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 20. dönem mezunu 77 öğrenci, diplomalarını alarak mesleğe ilk adımlarını attı. Tıp Fakültesi mezunları adına ilk konuşmayı yapan dönem birincisi Dr. Şeyda Güray, “Uzun ve zorlu çalışma maratonu sonrasında nihayet kutsal, onurlu hekimlik mesleğine adım atacağımız bu anlamlı törene hoş geldiniz. Altı yıllık hekimliğe hazırlık dönemimiz bugün sona ermiştir. Bizler, aklımızda bilgiler, kalbimizde insan sevgisiyle hayallerimizi gerçekleştirmek için belki farklı farklı yollara gideceğiz. Fakat dünyanın neresinde olursak olalım, aynı amaca hizmet ediyor olacağız. Burada edeceğimiz yemin, hayatımız boyunca aldığımız kararları, attığımız adımları etkileyecek ve daha da anlamlandıracaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine rektör yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Türköz, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen de bu yıl üniversitelerinin 38. yılını, Tıp Fakültesi'nin ise 26. yılını yaşadıklarını ve 20. dönem mezunlarını verdiklerini kaydetti.

Fakültelerinde Türkiye standartlarına göre iyi bir eğitim verdiklerini vurgulayan Dekan Prof. Özgen, "Ancak Türkiye standartları bize yetmez. Biz uluslararası standartlarda eğitim vermek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bunu da bundan sonraki öğrencilerimiz yaşayarak görecekler. 2012-2013 eğitim öğretim yılını geride bıraktığınız bugün, uzun bir maratonun yani Tıp Fakültesi eğitiminin sonu, daha da uzun bir maratonun yani hayat fakültesinin başlangıcına gelmiş bulunmaktasınız. Bugünden itibaren İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin tüm dünyadaki temsilcilerisiniz. Bugüne kadar öğrencilerimiz olarak sizleri zorlu sınavlardan geçirdik, uykusuz geceler geçirmenize sebep olduk. Bugün hekimlik gibi onurlu ve hayırlı bir mesleğe ilk adımınızı atıyorsunuz. Artık, dili, dini, cinsiyeti ne olursa olsun tüm insanların hizmetindesiniz. Şanlı tarihimiz bizim kuşağımıza ‘Büyük Türkiye’ vizyonunun köprüsü olmak görevini vermiştir. Bizler, 2023 Türkiyesinin çekirdek neslini yetiştiriyoruz. Sizler de 2071 Türkiyesinin yani dünyanın ‘lider ülke’sinin kadrolarını yetiştireceksiniz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz ise yaptığı kısa konuşmasında, mezun öğrenci ailelerine seslenerek, “Evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır. Çünkü onlar kutsal bir mesleğin sahipleri oldular. Bundan sonra ülkemizin dört bir tarafına dağılacak olan çocuklarımız bu kutsal mesleği lâyıkıyla icra edecekler. Onları bugünlere getiren değerli ailelerine, bu kutsal mesleği öğreterek onları nitelikli birer birey hâline getiren hocalarına teşekkür ediyor, mezunlarımıza hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dönem birincisi Dr. Şeyda Güray, yaş kütüğüne plaket çaktı ve birincilik ödülü ile diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz’ün elinden aldı. Dönem ikincisi Dr. Feyza Fırat’a ödülünü ve diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, dönem üçüncüsü Dr. Ahmet Kocaer’e ise ödül ve diplomasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen verdi. 77 mezun öğrenciye hocaları tarafından diplomaları verildikten sonra Prof. Dr. Murat Aladağ öncülüğünde yapılan Hipokrat Yemini ile tören sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: