Tıp Tarihine Geçen Bebeğin Annesi Toprağa Verildi

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde eski kocası tarafından tabancayla vurularak öldürülen, karnındaki 38 haftalık bebeği sezaryenle alınan...

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde eski kocası tarafından tabancayla vurularak öldürülen, karnındaki 38 haftalık bebeği sezaryenle alınan Nesrin Çelik (32), toprağa verildi.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinde önceki gün eski kocasının tabancayla vurarak öldürdüğü Çelik'in İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi, Pamukova Merkez Çarşı Camii'ne getirildi. Burada Çelik için öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Taziyeleri Çelik'in babası ve kardeşleri kabul etti. Çelik'in cezaevinde bulunan dini nikahlı eşi Lütfü Arslan, cenaze törenine katılamadı.

Reklam
Reklam

Törende gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çelik'in kız kardeşi Hanife Başaran, kardeşinin 2,5 yıl önce eski eşinden ayrıldığını söyledi. Kardeşinin çocuğuna sahip çıkılacağını belirten Başaran, "Elimizden geleni yapacağız. Babası 'sahip çıkacağım' diyor. Ailemiz sahip çıkacak." dedi.

Kılınan namazın ardından Çelik'in cenazesi, Elperek Mahallesi Yukarı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

OLAY

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki olayda, evinde tabancayla başından ve vücudunun değişik yerlerinden vurulan 38 haftalık hamile Neslihan Çelik, kaldırıldığı Pamukova Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Çelik'in karnındaki bebeği annenin ölümünden 35 dakika sonra Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde sezaryenle alınmıştı. Anne öldükten 35 dakika sonra dünyaya getirilen kız çocuğu, tıp tarihine geçmişti. 3 kilo 200 gram olarak dünyaya gelen kız çocuğu, dolaşım ve solunum sistemi ile böbreklerinde yaşadığı sorun nedeniyle dün Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Cinayet şüphelisi olan Çelik'in eski kocası firari O.S.'nin yakalanması için polis çalışma başlatmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: