Tipi Ve Çığ Yüzünden Erzurum'da Ulaşım Durdu (6)

FIRTINA OTOBÜS DEVİRDİ: 8 YARALI Kars'tan İzmir'e giden 36 KTR 003 plakalı yolcu otobüsü, bugün saat 16.30 sıralarında Nene Hatun rampasında iddiaya göre

FIRTINA OTOBÜS DEVİRDİ: 8 YARALI
Kars'tan İzmir'e giden 36 KTR 003 plakalı yolcu otobüsü, bugün saat 16.30 sıralarında Nene Hatun rampasında iddiaya göre fırtınanın etkisiyle devrilip yan yattı. Kazada, otobüste bulunan 20 yolcudan 8'i hafif yaralandı, Heybet Çakar adlı kadın da baygınlık geçirdi. Çakar, 112 Acil Servis görevlileri tarafından otobüsün üstündeki havalandırma kapağı açılarak çıkarıldı ve diğer yaralılarla birlikte Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolculardan Heybet Çakar'ın eşi Esen Çakar, "Çok yavaş geliyorduk, fırtına vurup otobüsü devirdi" dedi.
Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
UÇAKLAR İNDİ, AĞRI VE BAYBURT YOLLARI AÇILDI
Erzurum Valiliği'ne bağlı Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, şiddetli rüzgar ve tipi nedeniyle kapanan Kop Geçidi'nin temizlenmesiyle Erzurum- Bayburt ile Erzurum- Ağrı karayolu ulaşıma açıldı. Erzurum- Bingöl karayolunda ise kar temizleme çalışmaları devam ediyor.
Tipi nedeniyle yollarda mahsur kalan 35 otobüs, otomobil, TIR, kamyon, minibüs içinde 300 dolayında yolcu ve sürücü Karayolları ve Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Mahsur kalan yolculara Kızılay tarafından, Şehirlerarası Otobüs terminalinde bekletilen taşıtların sürücülerine ise Büyükşehir Belediyesi tarafından gıda ve yemek yardımı yapıldı. Fırtınada Erzurum İl Merkezi'nde 20 kadarı okul ve resmi kurum olmak üzere toplam 80 çatı hasar gördü.

Reklam
Reklam

Zafer KUMRU/ERZURUM, (DHA) -

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz