''Tıp'taki başarılardan gurur duyuyoruz''

Ankara (AA)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu ve özel sektörümüzün tıp alanında son yıllarda kaydettiği bilimsel başarılarla milletçe gurur duyuyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, vatandaşların güvenlik, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarının etkin ve yaygın biçimde karşılanmasının sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez unsurlarından olduğuna işaret etti.

Erdoğan mesajında şunları kaydetti: "Bireylerin yaşam kalitelerindeki yükselme, toplumların gelişmişlik düzeylerinin de en önemli göstergeleri arasında
sayılmaktadır. Ancak bilmeliyiz ki, sürekli değişen ve gelişen sağlık ihtiyaçlarının karşılanması, mevcut sorunların üstesinden gelinmesi, devletin sağlık çalışanlarının ve toplumun, işbirliği ve anlayış içerisinde hareket etmesiyle mümkün olabilecektir. Kaynak israfını önlemek, sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve insanımızın bu hizmetlere kolaylıkla ulaşabilmesini temin etmek üzere devrim niteliğindeki uygulamaları hayata geçirdik. Her bir vatandaşımızı çağdaş standartlarda sağlık hizmet ve
güvencesine kavuşturmanın gayreti içerisindeyiz. Kamu ve özel sektörümüzün tıp alanında son yıllarda kaydettiği uluslararası bilimsel başarılarla da milletçe gurur duyuyoruz. Bu alanda da çağdaş medeniyet çıtasını aşarak yaşam kalitesini yükseltmekte, sağlıklı nesiller yetişmesi için gerekli ortam ve şartları oluşturmakta kararlıyız."

Reklam
Reklam