Tır Deposu Patlayınca 3 Kişi Öldü, Tamirhane Sahibi Kardeşler Ceza Aldı

Salih ÜÇTEPE/ADANA, TIR sahibi 22 yaşındaki Şahin Demirel ile TIR'ın şoförü 46 yaşındaki Orhan Gök, delinen yakıt deposuna yaptırmak için

Salih ÜÇTEPE/ADANA, TIR sahibi 22 yaşındaki Şahin Demirel ile TIR'ın şoförü 46 yaşındaki Orhan Gök, delinen yakıt deposuna yaptırmak için 23 Kasım 2013'de 43 yaşındaki Orhan Gedik ile ağabeyi 45 yaşındaki Cem Gedik'e ait Cumhuriyet Mahallesi Karşıyaka Sanayi Sitesi'ndeki egzoz ve radyatör atölyesine gitti. İddiaya göre sürücü Orhan Gök depoda 130 litre mazot bulunduğunu söylemesine rağmen, şüphelilerden Cem Gedik 'Bir şey olmaz' diyerek kaynak yapmaya başladı. Kaynak makinesinin depoya temas etmesiyle birlikte depodaki mazot alev alarak büyük bir gürültüyle patladı.
Patlamada Şahin Demirel, Orhan Gök, işyerinde kaynakçı olarak çalışan 19 yaşındaki İsmail Ağamak öldü, kaynak yapan Cem Gedik ise yaralı kurtuldu.
SUŞU KABUL ETMEDİLER
Atölye sahibi tutuksuz sanıklar Orhan Gedik ile kardeşi Cem Gedik Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma' suçundan yargılandıkları davada suçlamaları kabul etmedi. İşyeri sahibi sanık Orhan Gedik, ölenlerin dükkanına geldiklerini ve delik olan mazot deposunu tamir ettirmek istediklerini belirterek şöyle dedi:
"O gün yapamayacağımı söyledim. Onlar da ısrar edince ben de 'Mazot deponuzu söktürüp, boşaltıp, yıkatıp getirin' dedim. Daha sonra malzeme almak için motosikletle ayrıldım. Ayrılmadan önce de araçlarını çekmelerini, deponun tamircide sökülmesi gerektiğini söyledim. Malzeme alacağım yere ulaştığımda telefon geldi olayı öğrendim." Sanık Cem Gedik ise, "Ben TIR'ın deposunun kaynağını yapmadım. TIR'ın deposu sökülürken patladı. Depo sökülüp, aşağı alınıp, yıkandıktan sonra kaynak yapılacaktı" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık Cem Gedik'i 5 yıl hapis cezasına çarptırırken, Orhan Gedik'e ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verip hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: