TIR Kuyruğunda Bayramlaşma

Uluslararası taşımacılık yapan TIR sürücülerinin bayramları buruk geçiyor. TIR sürücüleri, ailelerinden uzakta, sınır kapısında uzayıp...

Uluslararası taşımacılık yapan TIR sürücülerinin bayramları buruk geçiyor. TIR sürücüleri, ailelerinden uzakta, sınır kapısında uzayıp giden araç kuyruğunda meslektaşlarıyla bayramlaştı.

Yurdun değişik illerinden aldıkları yükleri Avrupa ülkelerine götürmek için arife günü yola çıkan TIR sürücüleri Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaştı. Gümrük TIR sahasının dolmasıyla birlikte araçlar Kapıkule yolunda uzun kuyruk oluşturdu. Yaklaşık 7 kilometre civarında oluşan TIR kuyruğunda çıkış için sıranın kendisine gelmesini bekleyen sürücüler ilk önce yakınlarıyla telefonla bayramlaştı. Evinden kilometrelerce uzakta bayramı geçirmek zorunda kalan sürücüler, kendileriyle aynı kaderi paylaşan diğer araç sürücüleriyle bayramlaştı.
"Her bayram olduğu gibi biz yine buralarda sıralardayız" diyen Murat Barış, ''Yıllardan beri aynı yani gördüğümüz tanıdığımız tanımadığım bütün arkadaşlarla bayramlaşıyoruz burada. Çaylarımızı demliyoruz. muhabbet, sohbet...Başka yapacağımız bir şey yok yani. Buna bir çözüm bulamadık.'' dedi.

Reklam
Reklam

TIR sürücüsü Mustafa Erdurmaz da işlerinin bu olduğunu ve yapacakları bir şeyin olmadığını belirterek, ''Bizim ailemiz de bir nevi buradaki arkadaşlar. Bayramlaşıyoruz her bayram olduğu gibi. Yine sıradayız her bayramda böyle.'' diye konuştu.

Kaç bayramı yollarda geçirdiklerini unuttuğunu söyleyen Orhan Çalışkan, ''Bayramı burada geçirmekten üzüntülüyüz buruk giriyoruz. Yani evimizde çoluk çocuğumuzla geçirmek varken yollardayız. Her bayram bu şekilde bu sıkıntıları yaşıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz