Tır Şoförleri Yaşadıkları Dehşeti Anlattı

Bab-Al Hava sınır kapısının muhalifler tarafından alınmasıyla birlikte yağmalanan TIR’lar sahipleri tarafından kurtarılmaya başlandı.TIR’larını Suriye’den...

Bab-Al Hava sınır kapısının muhalifler tarafından alınmasıyla birlikte yağmalanan TIR’lar sahipleri tarafından kurtarılmaya başlandı.

TIR’larını Suriye’den alarak Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Hatay’a giriş yapan Türk şoförler duruma isyan etti. Camları kırılan teypleri çalınan tamamen yağmalanan ve mallarına el konulan TIR şoförü, “Şu anda Bab-Al Hava’da güvenli hiçbir şey yok. Sınır kapısı bile yağmalanmış durumda. Bizim de ceviz içi ve halı yükümüz vardı. Onları da almışlar. Her şeyi yağmalamışlar” dedi.

Reklam
Reklam

İçindeki 100 tane halısı bulanan TIR şoförü ise “Aracımızı mahvettiler. Camlarını kırdılar, yataklarımızı yorganlarımızı aldılar. 2000 dolar paramı çaldılar. O da yetmedi TIR’ın arka kasasını patlatıp halılarımızı çaldılar” dedi.

Suriye’den aracını para karşılığında kurtaran bir şoför ise “Çatışmanın ardından biz kamyonların altına saklanmıştık. Sabah canımızı zor kurtardık. TIR’ımı köylülerden 700 dolar karşılığından alabildim. Para verince benim TIR’ımı yağmalamadılar” dedi.

Bu arada, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda sessizlik hakim olurken, Suriye tarafında yaşanan şiddetli çatışmalardan dolayı Türkiye'den Suriye'ye giriş yapılamıyor. Sınıra gelen araçlar can güvenliği nedeniyle geri dönmek zorunda kalıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: