Tır Şoförlerinden "tonaj" Protestosu

Karabük'te, 27 ton yük taşıması gerekirken 70 tona kadar yükle trafiğe çıkmaya zorlandıklarını iddia eden bir grup tır şoförü, bu

Karabük'te, 27 ton yük taşıması gerekirken 70 tona kadar yükle trafiğe çıkmaya zorlandıklarını iddia eden bir grup tır şoförü, bu durumu alkışla protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Karabük Tır Garajı'nda toplanan şoförler, "fazla tonaj taşımak istemiyoruz", "yasalar uygulansın, kantar 24 saat açık kalsın", "trafik canavarı olmak istemiyoruz" yazılı dövizler açarak, fazla yük taşımaya zorlayan firmalara tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Denetim Kurulu Başkanı Mahir Er, Karabük'ten Türkiye'nin dört bir noktasına başta demir olmak üzere çeşitli yük taşıdıklarını belirterek, şoför esnafı olarak aşırı yük taşımaktan bıktıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Yasalara göre, tırların en fazla 27 ton yükle karayollarına çıkması gerektiğine dikkati çeken er, Karabük'te 70 tona kadar yük almak zorunda bırakıldıklarını savundu.

Yüksek tonajlı yük almamaları durumunda iş yapamaz hale geldiklerini anlatan Er, "Yüksek tonajlı yük almaya mecbur bırakılıyoruz. Bizler artık bu gidişata ve bu yasa tanımazlığa 'dur' demek istiyoruz. Şoför esnafı olarak araçlarımızda yasaların ön gördüğü tonda yük taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Er, şoför esnafı olarak ildeki yetkilileri ziyaret ederek bu sorunları anlattıklarını dile getirerek, kantarların 24 saat açık olarak ağır tonajlı araçların sıkı trafik kontrollerinden geçirilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Gruptakiler, basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: