TIR Sürücülerinden İpsala Ve Hamzabeyli’yi Kullanmaları Istendi

Bulgaristan’ın Kapıkule’nin karşısındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda başlattığı inşaat çalışmaları, geçişleri yüzde 50 oranında yavaşlattı....

Bulgaristan’ın Kapıkule’nin karşısındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda başlattığı inşaat çalışmaları, geçişleri yüzde 50 oranında yavaşlattı. Kapıkule yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. TIR kuyruğu Edirne merkezden görünmeye başladı.

Her gün yüzlerce TIR'ın çıkış yaptığı Kapıkule’nin Bulgaristan tarafında 2 adet kantar hizmet veriyordu. Ancak Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda başlatılan yenileme çalışmaları sonucu faal durumdaki kantarlardan bir tanesi devre dışı bırakıldı.

Geçişlerin yarıya düşmesi nedeniyle çıkış için gelen sürücüler kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Gümrükteki yavaşlama nedeniyle gümrük yetkilileri, Kapıkule Sınır Kapısı’nı kullanacak TIR sürücülerin alternatif sınır kapıları olan Hamzabeyli ve İpsala’yı kullanmaları istendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: