Tire Göleti'nde Bir Davetsiz Misafir Daha

Tire Belediyesi'nin, Gölet alanını yaşama geçirmesinin ardından burada doğal yaşam da oluşmaya başladı.Gölet’e 6 bin...

Tire Belediyesi'nin, Gölet alanını yaşama geçirmesinin ardından burada doğal yaşam da oluşmaya başladı.

Gölet’e 6 bin adet sazan balığı bırakılmasından sonra, geçtiğimiz aylarda yaşamını balık avlayarak sürdüren balıkçıl adı verilen kuşlar da buraya akın etmişti. Balıkçıllar, Gölet’in yeni maskotları olmuştu. Yine ördeğe benzeyen bir grup Meke kuşu da Gölet’e gelerek, yaşamını burada sürdürmeye başlamıştı. Geçtiğimiz gün ise gölet yeni bir misafirini ağırladı. Gölete yerleşen bir pelikan, burada yaşamını sürdürmeye başladı. Gölet yeni bir canlıya daha ev sahipliği yapmaya başladı.

Reklam
Reklam

Gölet çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, "lçemizde başlattığımız ve Buca Gölet’ten daha büyük bir alanı kapsayan Gölet çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Gölet alanı ve şelalemiz tamamlandı. Şimdi bu alana lüks bir restoran yapacağız. Ardından ise çevre düzenlemesini yaparak, Tireli vatandaşlarımızla beraber coşkulu bir açılış yapacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: