Tire'de Emniyet Kask Dağıttı

Tire Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği, motosiklet sürücülerine ücretsiz 50 kask dağıttı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan...

Tire Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği, motosiklet sürücülerine ücretsiz 50 kask dağıttı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan uygulamada ayrıca sürücülere ‘trafik kurallarına uyma ve kask kullanımı ile ilgili’ bilgilendirmelerin yer aldığı broşür dağıtıldı.

Tire Emniyet Müdürlüğü, Trafik Büro Amirliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen trafik kuralları bilgilendirme uygulamasında, Tire Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve Trafik Büro Amiri komiser yardımcısı Bekir Taşdemir motosiklet sürücüleriyle yakından ilgilendi. Trafik Büro ve Toplum Destekli Polis birimi polisleri kask takmayan motosiklet sürücülerini tek tek durdurarak belgelerini eksiksiz olup olmadığını sordu. Belgeleri tam olan ve bir eksiği bulunmayan motosiklet sürücülerine kask hediye edildi.

Reklam
Reklam

Sürücüleri kask takmaları konusunda uyaran polis, kaskın ne kadar önem taşıdığını anlattı. 50 kaskın dağıtıldığı uygulamada, ayrıca trafik kuralları ve kasklı motosiklet kullanımının önemini anlatan el ilanları dağıtıldı. Tire Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, yaptıkları çalışmayla ilgili şunları söyledi: “Tire’de motosiklet kullananların sayısı çok fazla. Ama kask takan sayısı az. Biz bunun önüne geçmek istiyoruz. Vatandaşımız kask takmanın önemini anlamalı. Personel olarak kendi aramızda topladığımız yardımlarla aldığımız kaskları, evrakları tam olan sürücülere dağıttık. 1 Aralık’tan itibaren kask takmayan kişilere cezai işlem uygulayacağız. Biz, bugün burada son uyarılarımızı yaptık.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: