Tirilye Belde Belediye Meclisi Son Toplantısını Yaptı

Büyükşehir Yasası çerçevesinde 30 Mart yerel seçimlerinin ardından mahalleye dönüşecek olan Tirilye Belde Belediyesi Meclisi, son toplantısını yaptı.

Büyükşehir Yasası çerçevesinde 30 Mart yerel seçimlerinin ardından mahalleye dönüşecek olan Tirilye Belde Belediyesi Meclisi, son toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Ali Turan'ın yönettiği toplantıda, Tirilye Limanı'ndaki belediyeye ait 8 binanın Tirilye Su Ürünleri Kooperatifine aylık 150 lira bedelle devredilmesi, oy çokluğuyla kabul edildi. Olağanüstü bir durum olmaması halinde Tirilye Belde Belediyesinin son toplantısını gerçekleştirdiğini dile getiren Ali Turan, Tirilye Belediyesinin, 1867 tarihinde kurulan Bursa Belediyesinin ardından 1877 yılında kurulduğunu anımsatarak, ancak 6 Ocak 2013'te kabul edilen 6360 sayılı Belediye Yasası ile Tirilye'nin mahalleye dönüştürüleceğini söyledi. Tirilye'nin tarihi bir belde olduğunu ifade eden Turan, "Tirilye'nin menfaati için kendi fikirlerimizi savunduk. Birbirimizi kırdıysak bunlar geçmişte kaldı. Hizmetlerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: