Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, Çivril'de geçen 5 Ağustos gecesi devriye görevi yapan polis ekipleri, Özlem Yapı Kooperatifi karşısında, park halindeki 64 BA 576 plakalı TIR'ın dorsesinden 50'si havasızlık ve sıcaktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeği olduğunu belirledi. Telef olan köpekler, gömülürken, TIR'ın şoförü 57 yaşındaki O.S.'nin ifadesinde, "Ben evden eve nakliyat firmasında şoför olarak çalışıyorum. Firmam ile Uşak Belediyesi'nin anlaşması var. Firmam benden, köpekleri Çivril'de hayvan barınağının bulunduğu yakın bir noktaya bırakmamı istedi" dediği öğrenildi. Bunun üzerine gözler Uşak Belediyesi'ne çevrildi. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan O.S., dorsedeki köpeklerle birlikte Uşak'a geri gönderildi. Köpek yüklü TIR ile şoförü sonrasında ortadan kayboldu. Konu ulusal ve yerel basında yer almasının ardından hayvanseverler, yaşananlara tepki gösterip, sorumluların cezalandırılmasını istedi.
Haykonfed, İstanbul Hayvan Hakları Derneği BAŞKAN HAKKINDA SORUŞTURMA İSTEĞİ
Basında çıkan haberler ve TIR şoförünün polisteki ifadesinin delil olarak kabul edilmesinin istendiği dilekçede, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan hakkında soruşturma açılıp, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kuruluna ve Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına bildirilmesi istendi. Ayrıca Uşak Belediyesi veterineri ve barınak personeli hakkında soruşturma başlatılıp, ifadelerinin alınmasını, emir verenler ile köpekleri yükleyenler hakkında 'görevi kötüye kullanmaktan' adli ve idari işlem yapılması da talep edildi.
Dilekçede talepler şu şekilde sıralandı:
"Kaç köpeğin TIR'a yüklendiği, kaçının yolda öldüğü, kalanların nereye götürüldüğü araştırılsın. Bu köpekler nereye götürüldüyse bulunup, getirilsin. TIR şoförü tekrar sorgulansın. TIR'a yüklenen ve ölen köpeklerin sayısı kadar belediyeye ve taşıma firmasına firmasına para cezası verilsin. Taşıma firmasının şöförünün daha önce karakolda verdiği 'Uşak Belediyesi ile anlaşma yapıldığı ve belediyece hayvanların yüklendiği' ifadesinin delil kabul edilip, Uşak Belediyesi'nin bu işlem için firmaya hangi isim altında ve nasıl bir faturaya ödeme yaptığı müfettişlerce incelensin. Aynı şekilde taşıma firmasının bu işlem için belediyeden 'nasıl bir fatura ile' ödeme aldığı da mali polis ve Maliye tarafından incelensin. Belediye ve bu taşıma firmasının parasal alışverişi ve faturalarının Maliye'nin ardından Sayıştay'a da bilgi verilip, ayrıca inceleme yapılması talep edilsin. Taşıma firmasının yasada belirtilen 'canlı hayvan taşınmasına' aykırı taşıma yapması neticesinde, haksız kazanç elde etmesi nedeni ile de mali ve adli incelemeye alınıp, belediye ile daha önce böyle bir fatura alışverişinin olup olmadığı sorgulansın."
HayKonfed, bilgi olarak Başbakanlık İletişim Merkezi
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz