Tırnakları Oje Yerine Ayakkabı Boyasıyla Renkleniyor

 SEMİH YÜKSEL - Abana ilçesinde bir çocuk annesi Yıldız Dicel (48), elindeki boya sandığıyla 7 yıldır çoğu erkek müşterilerinin ayakkabılarını boyayarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

SEMİH YÜKSEL - Abana ilçesinde bir çocuk annesi Yıldız Dicel (48), elindeki boya sandığıyla 7 yıldır çoğu erkek müşterilerinin ayakkabılarını boyayarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Yaklaşık 7 yıl önce muhtaç durumda oldukları için boya sandığı satın aldığı oğlunun işi yapmak istememesi üzerine Dicel, Cumhuriyet Meydanı'nda ayakkabı boyamaya başladı. Vatandaşlar kadın ayakkabı boyacısına alışık olmadığından çeşitli zorluklar yaşayan Dicel, sıkıntıları ve ön yargıları aşarak 7 yıldır ilçenin en çok tercih edilen boyacılarından biri haline geldi. Eşinden uzun süre önce boşanan Dicel, AA muhabirine, işsiz oğlunun meslek sahibi olması ve aile ekonomisine destek sağlaması için aldığı boya sandığının kendisi için "ekmek teknesi" olduğunu söyledi. Ayakkabı boyacılığına ilk başladığı aylarda zorlandığını anlatan Dicel, "Ben hem anne hem de babayım. Bir nevi geminin kaptanıyım. Zorlukları aştım. Günde ortalama 20 ayakkabı boyuyorum" diye konuştu. Dicel, ayakkabı boyacılığının kendisinde tutku haline dönüştüğünü belirterek, şunları kaydetti: "Ben bu işte başarılı olduğuma inanıyorum. Erkek rakiplerim var ancak işimi severek yaptığım için rakip tanımam. Yaptığım, erkek işi ama hiç zorlanmıyorum. Ne şekilde olursa olsun ayakkabıyı boyar, paramı kazanırım. Anneler Günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü benim için fark etmiyor, çalışmayı sürdürüyorum. Boyacılıktan sağladığım gelirle evimi geçindiriyorum." Dicel'in müşterileri de boya sandığıyla dolaşan kadın görünce önce şaşırdıklarını ancak artık alıştıklarını belirterek, işini hakkını vererek yaptığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: