Tırtılların orman istilası

SİVAS (İHA) - Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı birçok köyde tırtıllar, ormanlık alanı istila etti. Ağaçları yiyip kurutan tırtılların, insanlar üzerinde de kaşınma etkisi yaptığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Kiremitli, Yavu ve Konaközü Köylerinin onlarca dönüm ormanlık arazisini istila eden tırtıllar, binlerce meşe, karamuk ve tavşan elması cinsi ağaçları yiyerek kuruttu. Ormanlık alanla birlikte köylere de gelen tırtılların, insanların üzerinde de kaşınmaya neden olduğu bildirildi.
Tırtılların, ormanlık alanı kısa sürede yiyerek ağaçları kuruttuğunu söyleyen Bahri Tayhan isimli vatandaş, yetkililerin önlem almaması durumunda ormanlık alanların tamamının biteceğini ifade ederek, "Tırtıllar, Kiremitli ve Konaközü bölgesindeki birlerce meşe, karamuk ve tavşan elması isimli ağaçları yiyerek bitirdi. Şimdi de Yavu tarafına doğru gidiyorlar. Kavak ağaçları ile çamların tadına bakan tırtıllar, bunları beğenmediğinden diğer ağaçları yiyorlar. Ormana verdikleri zararın yanında insanlar üzerinde de kaşınmaya neden oldular. Küçük küçük sivilcelerin oluşturduğu kaşınma herkesi etkiledi. Yetkililerin bu duruma el atmalarını istiyoruz" dedi.
Kiremitli Köyü sakinlerinden Aysel Özkan ise tırtılların köye kadar geldiğini ifade ederek, "Tam bahçelerimizi ve meyve ağaçlarını saran tırtıllar, bizleri de kaşındırdı. Her gün eve girdiğimizde tırtılları üzerimizden temizliyoruz. Günah diye yakmaya kıyamadığımız tırtıllar kaybolmuyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam