Tiryaki Agro: Gdo’lu Gıdalarla İlgimiz Yok

Tiryaki Agro Gıda San. ve Tic. A.Ş. Hukuk Müşaviri Av. Mete Sayın, şirketlerinin kesinlikle GDO’lu...

Tiryaki Agro Gıda San. ve Tic. A.Ş. Hukuk Müşaviri Av. Mete Sayın, şirketlerinin kesinlikle GDO’lu ürünleri Türkiye’ye getirmediğini belirterek, “Mersin’de yakalanan GDO’lu pirinçlerle şirketimizin herhangi bir ilgisi yok. Şirketimiz hakkında vergi kaçaklığı ile ilgili herhangi bir yasal takibat yapılmadı ve böyle bir takibata taraf olmadı" dedi.

Tiryaki Agro ile ilgili bazı medya organlarında mesnetsiz haberlere yer verildiğini ifade eden Av. Mete Sayın, “Mersin’de emniyet birimleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyon ile 20 bin ton miktarında GDO pirinçlere el konulduğunu, bu pirinçler arasında 360 tonun şirketimiz Tiryaki Agro Gıda San. ve Tic. A.Ş’ye ait olduğu olayla ilgili vergi kaçakçılığının da söz konusu olduğu seklinde talihsiz bir haber yayınlanmıştır. Mersin’de yaşanan bu olayla ilgili şirketimizin herhangi bir dahili yoktur” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“Şirketimizi kamuoyu nezdinde ticari itibarini olumsuz bir şekilde etkilememesi, haksız ve yersiz bir itham ile karşı karşıya kalması ve hatalı bir habere sebebiyet vermemesi adına ayrıca yazılı olarak da açıklama yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur” diyen Av. Sayın, şöyle devam etti:

“Şirketimiz Tiryaki Agro Gıda San. ve Tic. A.Ş. Türkiye’nin önde gelen, tarım ürünleri ticareti ile iştigal eden, kurumsal bir yapıya sahip en büyük şirketlerinden bir tanesidir. Şirketimiz tüm ticari faaliyetlerini yürürlükteki yasal düzenlemelere, idari mercilerin karar ve uygulamalarına uygun bir şekilde ve azami dikkat göstererek sürdürmektedir. Şirketimizin adının da sehven geçtiği, Mersin’de yaşanan bu olay ile ilgili olarak şirketimizin herhangi bir dahilinin olmadığını, şirketimizin mallarına Emniyet birimleri tarafından el konulmadığını, şirketimiz hakkında vergi kaçaklığı ile ilgili herhangi bir yasal takibatın yapılmadığını ve böyle bir takibata taraf olmadığını bilgilerinize sunarız.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: