Tiryaki Agro'nun Avukatı Sayın: GDO'lu Ürünlerle Bizim Ilgimiz Yok

Tiryaki Agro Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Hukuk Müşaviri Avukat Mete Sayın, şirketlerinin kesinlikle GDO’lu...

Tiryaki Agro Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Hukuk Müşaviri Avukat Mete Sayın, şirketlerinin kesinlikle GDO’lu ürünleri Türkiye’ye getirmediğini ifade etti.

Tiryaki Agro hakkında bazı medya organlarında mesnetsiz haberler yer aldığını belirten Sayın, "Mersin’de emniyet birimleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyon ile 20 bin ton miktarında GDO pirinçlere el konulduğunu, bu pirinçler arasında 360 tonunun şirketimiz Tiryaki Agro Gıda San. ve Tic. A.Ş’ne ait olduğuna ve olayla ilgili vergi kaçakçılığının da söz konusu olduğu seklinde talihsiz haberler yayınlanmaktadır. Mersin’de yaşanan bu olay ile ilgili şirketimizin herhangi bir dahili yoktur." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Tiryaki Agro mallarına emniyet birimleri tarafından el konulmadığının altını çizen Sayın, "Şirketimiz hakkında vergi kaçaklığı ile ilgili herhangi bir yasal takibat yapılmadı ve böyle bir takibata taraf olmadık." dedi.

Şirketin Türkiye’nin önde gelen, tarım ürünleri ticareti ile iştigal ettiğini belirten Sayın, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Tiryaki Agro, kurumsal bir yapıya sahip Türkiye'nin en büyük şirketlerinden bir tanesidir. Şirketimiz tüm ticari faaliyetlerini yürürlükteki yasal düzenlemelere, idari mercilerin karar ve uygulamalarına uygun bir şekilde ve azami dikkat göstererek sürdürmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: