Tiryaki Holding okul yaptırarak eğitime destek sağlıyor

Gaziantep Valiliğinin ‘Bir Okul Bin Gelecek’ kampanyasına Tiryaki Holding’den de destek geldi. Holding, Valilik ve...

Gaziantep Valiliğinin ‘Bir Okul Bin Gelecek’ kampanyasına Tiryaki Holding’den de destek geldi. Holding, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte Şahinbey’de yapılacak 33 derslikli ilköğretim okulunun protokolünü imzaladı.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Erdal Ata, ilin en büyük sorununun eğitim olduğuna vurgu yaptı. Uzun zamandır da sorunun çözülmesi için çalıştıklarını kaydeden Ata, “Hızlı nüfus artışı okul ve derslik ihtiyacı doğuruyor. 6 bin 500 olan derslik ihtiyacımız, yeni eğitim sistemiyle yüzde 50 civarında artarak 9 bin 300’e çıktı. 2016’ya kadar da bu açığın kapatılmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile plan yaptık. Bu sene içerisinde hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle bine yaklaştık. Bunu 2 bin 500’e çıkarmak istiyoruz. Tiryakioğlu ailesine de eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da Vali Ata’nın eğitime verdiği önemin kendilerini duygulandırdığını ifade edip, “Sizinle çalışmamız bizim için büyük şans. Biz eğitime destek konusunda üzerimize düşeni yapacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulun protokolü Vali Ata, Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin tarafından imzalandı. İmza törenine Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ile Tiryaki Holding Onursal Başkanı Ali Tiryakioğlu da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: